Скандал! Двойката трябва да плати на съседите обезщетение за болка и страдание, защото бебето им е плакало твърде много

В Берлин младите родители трябва да се обличат топло, защото съдът е решил: Ако бебето плаче твърде много и съседите са видимо негативно засегнати от това, родителите трябва да платят глоба!

Този случай от Берлин наистина ни ядосва: Мишел и Франк Херман станаха горди родители на малката Сара през декември 2013 г. Тяхното трипосочно щастие изглеждаше перфектно. Радостта беше голяма, когато накрая на тримата беше позволено да се приберат след седмица в болницата. Те се наслаждаваха на първите си дни и седмици и месеци.

Докато адвокатско писмо не заплува в къщата им в края на септември 2014 г. В него се казва, че мъжът в апартамента до тях е завел дело срещу двойката. Неговите разсъждения: Крещенето на детето беше толкова силно и упорито, че би претърпяло емоционални щети, в резултат на което то вече не би могло да упражнява професията си на учител.

Това беше шамар за Мишел и Франк. Първо, съседът й никога не е говорил с нея за това и е завел дело директно. Освен това двамата бяха принудени да наемат адвокат от своя страна. Но най-лошото е, че окръжният съд на Берлин Mitte и Penzlauer Berg реши, че младата двойка трябва да получи обезщетение за болка и страдание в размер на 30.Трябва да плати 000 евро.

"Това е невероятно", каза Мишел в интервю малко след процеса. "Как трябва да платим за това? Ние сме млади, току-що създадохме семейство. Невероятно съм тъжен и ядосан."Но все още има надежда за Мишел и Франк. Както нейният адвокат ни каза по телефона, той ще обжалва и ще разгледа делото отново в районния съд. „Не може да се ограбят поминък на млада двойка, преди дори да могат да започнат такъв“, каза адвокатът. "Виждам като свой професионален дълг да спечеля делото на семейство Херман и ние няма да се откажем."

И все още има искрица надежда за Мишел, Франк и Сара. За момента вашият адвокат ще се откаже от възстановяване на направените разходи. Можем да стискаме палци само за тримата. Надяваме се, че справедливостта е на тяхна страна и тяхното падане не се превръща в пример за много други. Защото децата просто крещят. Това е също толкова част от тяхното развитие, колкото и да се научат да ходят или да говорят.

О, да, сигурно сме се пошегували ;-) Април, април, скъпи! Това съобщение е разбира се фиктивно - както и всички участващи, които се появяват в него. Определено се надяваме, че подобен инцидент НИКОГА няма да се случи.