бавни идеи за пътуване: това е новият начин на пътуване

От лятото 2020 бавните пътувания са новата тенденция на пътуване. Казваме ви как работи "бавното пътуване" и как го правите повече от почивката си.

Корона е променила всичко. От нищо, което сме загубили близки и имахме много време по време на блокирането, за да мислим за живота си. За това, което наистина е от значение, това, което не можем да направим.
Аз не съм почитател да говоря за забавяне, свързано с корона. Защото Корона е вирус, който прави хората болни и убиват. Това не мисли и няма собствена воля или план, който го преследва.
Но тъй като търсим хора във всички, ние говорим за "ново съзнание" за най-важното или "забавен ежедневен живот", който познаваме от COVID-19 и дори близки. Вероятно да не губят напълно ума в кризата.
Така че трябваше да видим през пролетта и лятото 2020, че хоризонта не е толкова далеч, колкото винаги мислехме. Корона е ограничила сериозно нашата мобилност. Едва ли имаше самолет, песните останаха наполовина празни. Пътят към супермаркета беше единственият курс отвън за много време.
Сега когато пътуването е позволено отново, и границите са внимателно отворени, копнежът за промяна е страхотен. Но отношението ни към пътуване е станало друго. Искаме повече, искаме интензивност. Без големи рискове. Нова тенденция е широка: бавното пътуване.

Какво означава бавното пътуване?

Бавното пътуване, на немски "бавно пътуване", по никакъв начин не е ново изобретение. Концепцията е тясно свързана с движението на бавното движение на 80-те години. Както и с тенденцията на бавна храна в отговор на нездравословна бърза храна, бавното пътуване също е съзнателно обработване на ресурсите.

Бавното пътуване е борбата с масовия туризъм. Планирани екскурзии или круизи с предварително определени спирки и плътни графици не ни позволяват да почиваме. Контакт с местните жители? Погрешно. В басейни или туристически плажове, реалната висяща страна е скрита ни.
Тези, които пътуват бавно и добре, се оформят, кога и колко дълго иска да се задържа на място - типично за самоорганизирано индивидуално пътуване. Най-добре в изоставени места, където най-накрая можете да дишате отново и когато промяната на тапета става истинска промяна в перспектива.
> Популярна книга с много предложения за бавно пътуване е "бавно пътуване" от Dan Kieran. Тук ще намерите книгата за пътуване в Amazon.*
Защо да погледнете в далечината? 15 изненадващи места в Германия

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Laura Dillschneider

Следователно бавното пътуване е изцяло в тенденция

Тези, които говорят за бавен път днес не само за принудителното застой от Корона, но и за изменението на климата и "петък за бъдещето" - походи.
Устойчивото пътуване е единствената логична последица по време на топене на ледници и горични гори. С нашия jetet-живот ние унищожаваме планетата, така че да нямаме нищо в крайна сметка, където можем да пътуваме.
Но има причина за съживяване на бавната тенденция на пътуване: Вниманието е станало бедро. Ние ги празнуваме като част от нашия здравословен начин на живот - със зелени шейкове и йога курсове. Няма нищо лошо в това. Докато го правим за себе си, и да не събираме нови кликвания или последователи.

Пет бавни идеи за пътуване, за да опитате

Действително са живели, бавното пътуване не е просто хештаг, а жизнена обстановка. Тези, които казват, че сериозно могат да спасят климата - поне малко малко.

За вдъхновение и за по-добро разбиране за това, което бавното пътуване означава всъщност, аз избрах няколко конкретни идеи за бавна и релаксираща почивка. Опитайте го и променихте света!
Важно: Бавността не възниква от днес до утре. Това е процес и вид в световен мащаб. Следните съвети са просто предложение.

1. Бавно пътуване: Roadtrip вместо фиксирана ставка

Тенденцията на бавно пътуване е под мотото "Пътят е целта". Вместо да приемат външното пътуване само като необходимо зло, (чрез кръгло) пътуване до зрелището. Въпитът на това е пътната пътека.
Vanlife, така че празниците в собствения ви ван или кемпер, става все по-популярен. Нищо чудно, защото тук определяте самия темп. Можете да продължите напред, когато ви харесва, и дори не разчитайте на къмпинг. Предполага се, че ще намерите петна, където са разрешени диви лагери.
Друго предимство пред фиксирана почивка от флаер: можете да видите повече от пейзажа и да получите по-добро чувство за дестинацията за почивка. Благодарение на постоянното движение, празникът се чувства по-дълго за по-дълго, защото просто мързеливо сте в басейна.

Но малка кука има значение: вие сте зависими от кола или друг мобилен пиедестал. Това се превръща отново за сметка на околната среда. Като алтернатива можете да опитате пътуване с влак и изследване на района с обществен транспорт.
Така че не поставяте от място на място, но може да се отпуснете бавно, трябва да отделите времето си и да не планирате цялото пътуване предварително. Мислете спонтанно, независимо дали искате да виси друг ден на място. Гъвкавостта е най-важното нещо за бавното пътуване така или иначе.
Четене Съвет: Устойчиво пътуване: 10 съвета за екологосъобразни празници

2. Бавно пътуване: разходка вместо забележителности

Бавно пътуване е ода да ходи! Които се шегуват и се блъскат, живее тук и сега. Вземете лукса и оставете Navi да се изключи. Разтваря и открива напълно нови ъгли - дори и от известни места или град. Няма план да има план е прекрасен.
Вместо да споделяте следващата гледка, сега се наслаждаваме на сладостта. Седнете в парка или кафене и гледайте хора. Така получавате много автентичен образ от вашата дестинация и се чувстват повече в закотвеното присъствие. В най-добрия случай ще бъдете част от действието и не сте просто пасивен турист.

Можете също да използвате бавното пътуване по конкретно училище за вашите сетива. Например, с горна баня. Концентрирайте се до дъха си, когато пътувате в гората. Чувства меката земя под краката ви, въздуха в белите дробове и отделете време да слушате мълчанието.
За разлика от активната почивка, бавното пътуване не е тръпка. Съзнателното възприятие на момента има приоритет. Това включва чудесното чувство за смирение, което идва над нас, когато се сблъскаме с малки и незначителни огромни планини. Никога няма да бъдете повече за ежедневието.

3. Бавно пътуване: Нисък сезон вместо висок сезон

Ако работата ви е разрешена и не сте обвързани с деца в училищна възраст до ваканционния сезон, понякога е достатъчно да разгледате популярната ваканционна страна извън основния сезон. Ако има само местните жители, той се показва туристическият висок замък като Mallorca от нова страница.
Прочети: Mallorca през зимата? 5 съвета за вашия перфектен празник на Malle до ниския сезон

Тъй като много магазини и ресторанти се затварят в извън сезона, вие също автоматично принуждава се на почивка за забавяне. И това може да е красиво! Поради ограничената селекция търсите много по-съзнание за нови преживявания.
Посетете същите седмични пазари като местните, вероятно дори се доставят и се наслаждавате на усещането да бъдеш у дома си в непознат. Безценен - ​​както и празни плажове и свободно пътуване по улиците. Говорейки за плащане: Разбира се, вие не спазвате и с почивка в ниския сезон.
Lesestoff: Нисък бюджетен празник: 10 трика, които можете да направите с много пари

4. Бавно пътуване: Ваканционна къща вместо хотел

Пакетна обиколка с хотел 08/15 и резервиран басейн лъжи е извън въпроса за бавен пътник. Индивидуалните ваканционни жилища или апартаменти стават все по-популярни. Не само защото можете да имате повече уединение тук и да спите, без да пропускате закуска.
Празникът се разширява изключително, когато живеете, вместо само останалите. За повече свобода, автомобилът (наем), С което можете да отбележите средата самостоятелно - без да попаднете в змия за туристически екскурзии.

Когато пазарувате в супермаркета, можете да се свържете с местните жители. Въпреки че едва ли прави такъв, но това би било добра възможност. Ако искате да опознаете местния живот по-добре, да наемете стая в нормална жилищна сграда, където наистина живеете с местните жители.
Ако обичате да имате нещо необичайно на годишния си празник, не е нужно да се чувствате зле сега. Луксозни вили или необичайни възможности за настаняване като дървесни къщи може да продължат да бъдат посещавани. Тъй като и съзнателното удоволствие се вписва в идеята за бавно пътуване: хотели с концепция за устойчивост или план за хранене Ayurveda са в тенденция.
Четене Съвет: Неизвестни дестинации: Тези 10 курорта са реални връзки!

5. Бавно пътуване: дълъг престой вместо кратка почивка

Всъщност логично: Ако останете на едно място по-дълго, темпото автоматично се движи. Човек вече не е претоварен от всичко и обратно по-внимателно за подробности. Това не прави отпуск за почивка, но по-интензивен. И точно това е целта на бавното пътуване.
В същото време се оставяте да почивате. Който знае, че има две седмици по-късно, по-вероятно е да се откаже от перспективата да напусне утре. Дългосрочното пътуване е почти задължително за пътуване на дълги разстояния. Дълга почивка оправдава и отпечатъка на CO2, който е причинена от летене.