Перваз за отоплителни тръби: страхотно покритие

В много стари сгради отоплителните тръби все още минават по стената - има специални первази, които да покриват тези грозни тръби. За това може да се използва и первазна тръба. Прочетете тук какво се предлага и къде можете да го получите.

Первазови канали срещу облицовка на тръби

За частния сектор обикновено има така наречените облицовки на тръби - первази, които са специално направени за покриване на отоплителни тръби, минаващи по стената.

  • Прочетете също - Канал за первази за отоплителни тръби: и това работи
  • Прочетете още - Первази за плочки: довършването на стените за подове на плочки
  • Прочетете също - Первазни скоби: сигурно закрепване на первази

Теоретично могат да се използват и облицовъчни системи за търговския сектор, но те изглеждат по-скоро напомнящи на големи кабелни канали и обикновено се предлагат само в бяло. Интересна комбинирана система за отоплително покритие и полагане на кабели идва от производителя Rehau AG.

Системите за облицовка на тръби в частния сектор, от друга страна, се намират в почти всички стандартни пластмасови декори за первази. От друга страна, те обикновено са малко по-скъпи и в някои случаи малко по-лесни за сглобяване от обикновените первази.

Предимства на пластмасовите первази за отоплителни тръби

  • направете отворените отоплителни тръби просто невидими
  • стабилен, с търговски системи могат да се инсталират дори контакти
  • Може да се използва не само като капак за отоплителните тръби, но и като кабелен канал

Цени

Лентите, които са предназначени за частния сектор, често са до 8 EUR на работен метър - търговските системи понякога са много по-евтини тук.

Източници на доставка в Интернет

  • рехау.de Известният производител предлага собствена система както за покриване на отоплителни тръби, така и за полагане на кабели в търговския сектор.
  • амазонка.de Има и някои предложения в магазина за хардуер на Amazon.
  • супер последен.de Магазинът предлага и ленти за облицовка на тръби за частния сектор в много декори.

Така можете да спестите разходи

По-опростените търговски системи не са толкова приятни, но предимно по-евтини и често много стабилни. Ако искате визуално по-привлекателно решение, обикновено трябва да преминете към по-скъпите системи за облицовка на тръби за частния сектор.

Съвети и трикове Можете също така да попитате конкретни доставчици на первази дали предлагат и облицовки за тръби. Често има и специални первази, които са достатъчно дълбоки за вас. В противен случай при определени обстоятелства можете да преминете към подходяща дървена ламперия, ако това е възможно.