Первази за ламинат: различни варианти

Обикновено се изисква перваз, който да покрива фугата на ръба, когато ламинатът е положен. Тук обаче има различни опции. Тук можете да разберете какъв ламинат се предлага, къде можете да го вземете и какво струва.

Декорът: координиран или контрастен

Ламинатът образува проста, бързо полагаща се подова настилка, която винаги има ръбова фуга на стената. За покриване на това е необходим подходящ перваз.

  • Прочетете още - Первази за плочки: довършването на стените за подове на плочки
  • Прочетете още - Первази за отоплителни тръби: страхотно покритие
  • Прочетете също - Первазни скоби: сигурно закрепване на первази

Много ламинатни подове са произведени в дървен облик - тук е или бар в съвпадение на дървения декор, но алтернативно, белите или сивите ленти могат да се използват и за интересен контраст.

Важно за оптичния ефект са и правилните размери за бара - следователно, има различни размери и в някои материали, като например твърда дървесина, също и някои различни разфасовки.

Например, перли баровете винаги са материал, от който са направени.

Възможни материали

  • Истинска дървесина - най-висококачествената алтернатива
  • MDF, еквивалент на фурнирания ПДЧ, евтин и широко използван
  • Пластмасата също принадлежи към по-благоприятните алтернативи

Цени

Като цяло первазите се предлагат от около 2 - 3 евро на работен метър, а в магазините понякога могат да се намерят дори по-евтини продукти. Истинското дърво, от друга страна, обикновено е значително по-скъпо и цените - в зависимост от качеството на дървото - могат лесно да се удвоят или повече.

Източници на доставка в Интернет

  • Позволете си.де.com Онлайн магазин за первази и первази във всички ценови диапазони и дизайни с голям избор във всички области.
  • амазонка.de В магазина за хардуер на Amazon можете да намерите и голям избор от различни первази за вашия ламиниран под. Също така добър съвет по отношение на цената.
  • bar24.de Друг специален магазин за первази и первази в Интернет. Почти всички материали и ценови диапазони също могат да бъдат намерени тук.

Така можете да спестите разходи

Най-важният ценови критерий за перваза обикновено е материалът - MDF и пластмасата са сред по-евтините варианти, реалното дърво и фурнирът от истинско дърво, от друга страна, обикновено са по-скъпи.

Въпреки това сравненията на цените често си струват - особено ако имате нужда от по-големи количества, по-малките ценови разлики често оказват значително влияние.

Съвети и трикове Всички первази и первази вече могат да се залепват много лесно - за тази цел има специални лепила с особено високи адхезивни свойства.