Перваз за отоплителни тръби: и това работи

Отоплителните тръби, минаващи по стената, не са особено красиви - но те могат лесно да бъдат покрити с подходящ перваз. Някои модели предлагат и допълнителен голям кабелен канал.

За търговски и някои стари сгради

Не само в търговския сектор, но и в някои стари сгради отоплителните тръби все още се отварят по стената. Това не е особено привлекателно от визуална гледна точка, но това може да бъде променено бързо с первази.

  • Прочетете още - Первази за отоплителни тръби: страхотно покритие
  • Прочетете още - Первази за плочки: довършването на стените за подове на плочки
  • Прочетете също - Первазни скоби: сигурно закрепване на первази

Много от тези первази всъщност са предназначени за търговския сектор, за да могат да побират голям брой линии за данни. Една от тези системи, от производителя Rehau AG, дори комбинира двете функции: покриване на отоплителни тръби и полагане на кабели.

За частния сектор има само няколко ленти, но едва ли има цялостни системи, като правило трябва да се откажете от това, което се предлага за търговския сектор. Като правило това означава: бяло, просто и стабилно.

Предимства на пластмасовите первази за отоплителни тръби

  • лесен начин да направите невидими отоплителните тръби
  • почти винаги толкова стабилна, че дори гнезда могат да бъдат монтирани върху нея
  • Освен че покрива отоплителните тръби, той може да се използва и като кабелен канал

Цени

По отношение на цената, отделните системи са много различни тук - и винаги зависи от това къде ги купувате. За частния сектор обикновено трябва да поемете около 8 EUR на метър, в професионалния сектор обикновено има системни цени.

Източници на доставка в Интернет

  • рехау.de Известният производител предлага самостоятелно разработена комбинирана система както за покриване на отоплителни тръби, така и за полагане на кабели
  • амазонка.de Магазинът за хардуер Amazon също предлага богат избор от первази с кабелни канали.
  • кабелна плевня.de Доставчикът на електрически аксесоари предлага и някои первази за търговска и частна употреба.
  • супер последен.de Доставчикът предлага и ленти за облицовка на тръби.

Така можете да спестите разходи

Ако се интересувате само от облицовка на тръби, можете да изберете простите ленти за облицовка на тръби - те обикновено са по-красиви от первазите за търговския сектор. По отношение на цената обаче те често могат да бъдат по-скъпи от някои системи. Ето тогава оптиката решава.

Съвети и трикове Просто попитайте отделните доставчици дали предлагат и облицовка на тръби. Често все пак има нещо подходящо.