Самоделна мазилка за цокъл - ето как правилно нанасяте мазилка

Можете сами да отстраните повредата на мазилката на цокъла. Ако са необходими обширни ремонти, мазилката обикновено трябва да бъде подновена на цялата основа. Това изисква предварителна работа, като например проверка на основата и отстраняване на дефектния слой мазилка.

Подгответе зоната на цокъла

Ако мазилката за цокъл трябва да бъде ремонтирана не само на места, но и по цялата повърхност, трябва напълно да я премахнете в зоната на цокъла. Подходящи инструменти са перфоратори (90,95 евро на Amazon *) или длета. След като премахнете слоя мазилка, пометете стената с груба метла и отстранете праха и мръсотията. След това започнете да изграждате новата мазилка за цокъл.

  • Прочетете още - Обновяването на повредена мазилка в зоната на цокъла
  • Прочетете още - Професионалното изграждане на мазилка в основата на къщата
  • Прочетете също - Чисто и плътно: подновете мазилката на цокъла

Необходим материал

  • Скрит хоросан
  • Армировъчна мрежа
  • Довършителни хоросан
  • Минерален цвят

Изберете система за мазилка

Саниращата мазилка, циментовата мазилка и варовата мазилка са подходящи за основата на къщата. Смесването на сухата мазилка винаги трябва да се извършва точно според инструкциите на производителя, за да се постигне добър резултат. Когато купувате шпакловъчен разтвор, опишете възможно най-точно повредата на цокъла, която трябва да бъде отстранена, и причината за повредата на специалиста продавач. Тогава специалистът може да препоръча системата за мазилка, която е най-добре да се използва.

Почистващи линии

По време на работата по измазването имате горна и долна линия на мазилката. Горната линия се състои от прехода към останалата част от фасадата на къщата. Долната линия е така нареченият горен ръб на сайта (OKG). Провежда се там, където основата на къщата се среща със земята. Поставете дъска над тази линия, която ще ви даде право надолу покритие и в същото време ще улови всички остатъци от мазилка, които могат да паднат.

Нанесете мазилка

Можете да измажете цялата площ на цокъла със скрит хоросан. Мазилката се хвърля върху стената с мистрия и се заглажда с мистрия (6,42 евро на Amazon *). Поставете армиращата тъкан върху все още влажния слой мазилка. След това мазилката трябва да стегне за няколко часа.

Едва след това можете да нанесете втория слой мазилка. Това покритие трябва да е по-фино зърно от основното покритие. Нанесете го възможно най-тънко и го изгладете с плувка. След като мазилката на цокъла е напълно изсъхнала, можете да я боядисате с минерална боя.

Съвети и трикове Когато измазвате цокъла, вградената тъкан не трябва да стърчи в земята. В противен случай водата ще изтегли от там в зоната на мазилката на цокъла. Влагата става видима, когато изцъфтява сол и уврежда мазилката. Дългосрочните щети могат да бъдат образуването на мухъл вътре в къщата.