Лято, слънце, пот: Колко често НАИСТИНА трябва да къпете деца??

Какво е твърде много и какво е твърде малко, що се отнася до детската хигиена?

Като родители ще дойде денят, когато децата вече не искат да скочат във ваната, сияещи от радост. Това, което някога е било горещо аплодирано събитие за най-малките, се е превърнало в досадно второстепенно нещо, което само пречи на играта, скачането и разтриването. Но трябва ли всъщност да къпете или да къпете деца всеки ден или е достатъчно, ако ги къпете веднъж седмично?
Мненията на родителите са различни. Докато някои твърдят, че е добре децата да се приучават към хигиена и рутина в ранна възраст, други казват, че ежедневното душ или къпане е абсолютно ненужно и може да навреди на кожата на децата.
Прочетете също: Правилната грижа за бебето: От бебешки масаж до миене на зъбите

Котешко измиване е достатъчно

Педиатрите препоръчват на много малки деца, които все още не могат да пълзят или ходят, да имат особено висока степен на „замърсяване“ - така че можете да къпете децата, но не е нужно да. Много по-добре кожата на мъничето да я почиства с кърпа и топла вода.

Когато бебетата станат малки деца и те са по-активни, те не трябва да се къпят повече от 3 пъти седмично. Къпането твърде често може да изсуши кожата. Дори на тази възраст "измиването на котки " е достатъчно и къпането все още може да се продава като малък акцент.
Съвет за четене: Бърза помощ: 10-те най-добри домашни средства за деца и бебета

"Къпането е наистина необходимо само ако наистина сте се направили наистина мръсни", казва педиатърът Дейвид Гелар в интервю за 'Babycenter '.

Зареждане...

Не повече от два пъти седмично

Дори децата между 6 и 11 години - изненада - на теория не трябва да се къпят повече от два пъти седмично. Разбира се, потта и химикалите трябва да се отмиват от тялото след тренировка или къпане в хлорирана вода. Но като цяло мръсотията сама по себе си не е вредна за децата. Напротив, тялото на детето се възползва до известна степен от бактерии и микроби.
Прочетете още: 10 прости съвета за повишаване на имунната ви система

Д-р. Майкъл Уелч, председател на Американската академия по педиатрия, казва: „Дори на тази възраст имунната система все още не е напълно развита. Децата се възползват от това, че понякога са заобиколени от микроби, бактерии и мръсотия."

Също така важно: Измийте ръцете си правилно: Инструкции и съвети за родителите

Вашият браузър не може да възпроизведе това видео.

Видео от Джъстин Амарал

Ако в даден момент децата са станали истински тийнейджъри и хормоните объркват настроението и тялото, тогава трябва да преминете към ежедневно къпане или къпане - за семейната благословия и благополучието на хората около вас.