Слънцезащитен филм: Инструкции за сглобяване

Слънцезащитният филм трябва да предлага адекватна защита от топлина, особено при високи външни температури и пряка слънчева светлина, като същевременно позволява достатъчно дневна светлина да влезе вътре. Ето няколко съвета как правилно да инсталирате слънцезащитния филм върху стъклата на прозореца.

За какво да внимавате, когато инсталирате слънцезащитния филм

За да се възползвате от адекватна слънцезащита, към стъклото на прозореца първо трябва да се прикрепи подходящ слънцезащитен филм. Въпреки това, в допълнение към избора на правилния прозорец филм или. Слънцезащитен филм някои неща, които трябва да имате предвид. Например трябва да знаете дали филмът трябва да бъде прикрепен отвътре или отвън и какво трябва да се има предвид по време на инсталацията. Ето най-важните стъпки за инсталиране на слънцезащитния филм:

  • Прочетете също - Използване на слънцезащитен филм в оранжерията
  • Прочетете също - Прикрепете слънцезащитен филм
  • Прочетете също - Премахнете слънцезащитния филм с подходящите инструменти
  • цялостно почистване на стъклото и рамката на прозореца
  • грубият разрез на филма до размерите на стъклото на прозореца
  • Навлажнете добре стъклото с пулверизатор (12,99 евро на Amazon *)
  • отстранете малко защитното фолио от фолиото
  • след това поставете филма върху стъклото
  • приложението на прозоречния филм и точния разрез

Важна информация относно инсталирането на слънцезащитния филм

Стъклото на прозореца трябва да се почиства възможно най-старателно. Уверете се, че рамката на прозореца е достатъчно чиста, така че да няма частици мръсотия между стъклото и филма. Най-добре е първо да изрежете грубо филма, така че вече да имате приблизителния размер на стъклото на прозореца. Стъклото на прозореца трябва да бъде добре навлажнено с пулверизатор, съдържащ почистваща емулсия. След това фолиото на прозореца трябва да се постави върху стъклото на прозореца от задната му страна, докато защитното фолио се отлепи едновременно. За това обикновено се нуждаете от втори човек, който да ви помогне. Филмът все още може да бъде изтласкан в правилната позиция поради високото ниво на влага върху стъклото. Гърбът на филма също трябва да се напръска, за да можете по-добре да нанесете филма върху стъклото с чистачка, така че всички мехурчета да могат да стигнат до краищата на стъклото и по този начин да се разтворят.

По-нататъшните стъпки на работа

Използвайте чистачката, за да притиснете влагата от центъра към краищата на стъклото. Може да се наложи да изрежете филма по размер, така че да има малък ръб от около 1 до 2 милиметра към уплътнението на прозореца. След това добре почистете стъклото с прикрепеното фолио за прозорец и след това го изсушете.