и метал, както и пластмаса: бели улуци

Ударът в бялото оцветяване може да се състои от различни материали. В допълнение към пластмасовите продукти, се произвеждат улуци, изработени от метали с прах, като алуминий или цинк. Особено с ярки покриви и бяла външна мазилка, тогава почти "невидими" системи за отводняване на водата са широко разпространени.

Пластмасови и алуминиеви разпространение

До сив, черният и антрацитът е най-често избраният цвят за улуците и аксесоарите. В съвременната архитектура, бели тръби и получаване на строгите ръководени оптики и ги допълват най-вече ненатрапчиви.

  • Прочетете също - най-евтините метални улуци са поцинковани
  • Прочетете също - Решетките за улуци поддържат каналите чисти
  • Прочетете също - Евтино и лесно за сглобяване: улук от пластмаса

В допълнение към белите пластмаси най-често се използва бял алуминий. Медта и цинкът рядко се оцветяват или покриват. В случай на цинк, "мръсно-бели" цветове могат да бъдат постигнати чрез добавяне на подходящи цветни частици по време на процеса на легиране.

Стандартен цвят с пожълтяване

Класическото, лъчезарно истинско бяло е технически най-надеждно, за да се гарантира с улуци от алуминий. Тук се постига устойчиво на светлина и атмосферни влияния оцветяване чрез електрическо захранване по време на процеса на оцветяване.

Белият цвят е един от стандартните цветове за улуци от пластмаса и алуминий. Въпреки това продуктите от алуминий са в значително по-високия ценови диапазон от 15 до 30 евро на метър от другите цветове.

В случай на пластмасови улуци трябва да се обърне внимание на устойчивостта на цвета, тъй като пластмасите с лошо качество са склонни да жълт и бързо се изразходват и изглеждат стари. Това се отнася и за водосточните тръби и аксесоарите.

Примери за цени

  • В магазина за строителни материали.de, бял пластмасов улучен пакет с всички аксесоари може да се събере индивидуално с помощта на конфигуратор и цената се показва незабавно и паралелно. Цената за текущия метър бял улей е малко под пет евро
  • Ws-onlineshop предлага много висококачествен бял улей, изработен от алуминий.де в. Цените за текущия метър започват от около тридесет евро.
  • Продуктите в магазина за многослойни листове са в подобен ценови сегмент.com.
  • С циперов трапецовиден лист.bg е алтернативен начин за оцветяване на алуминий с емайлиране на печки. В останалата част от склад винаги можете да намерите много евтини оферти.
Съвети и трикове Улуците, покрити с бяла пластмаса, имат само много ограничен живот и изглеждат още по-бързо повредени, тъй като контрастът с по-тъмния долен слой е ясно видим.