Детергентът помага срещу мравки по два начина

В допълнение към класическия капан за привличане, детергент срещу мравки може да се използва и с друг метод. По оригинален начин атрактантният оцет има възпиращ ефект върху мравките. Умно поставен капан за мухи едновременно прогонва мравките. Препаратът като директен контролен агент убива мравките надеждно.

Мухоловките също са ефективни срещу мравките

Ако направите мухоловка с оцет, течност за миене и вода, можете също да повлияете на поведението на мравките като страничен ефект. Мравките не обичат миризмата на оцет и стоят далеч от капаните, които са създадени. По-плитките капани са особено ефективни за избавяне от плодовите мухи с оцет и течност за миене.

  • Прочетете също - Почистете кожените седалки с течност за миене
  • Прочетете също - течност за миене, подходяща и като почистващо средство за почистващи машини под високо налягане
  • Прочетете също - почистването на бебешки шишета с течност за миене не е проблем

Когато атрактантният оцет се замени със сладко вещество като плодов сироп или захар, много мравки изпитват същата съдба като плодовите мухи. Потъвате във вода, чието повърхностно напрежение се намалява от перилния препарат.

Втори начин за използване на препарат

С препарат можете също да срещнете отделни мравки и цели рояци и улици по директен начин. В зависимост от проекта могат да се правят опити за прогонване или убиване на насекомите. Този метод няма влияние върху гнездата на кралицата.

Да се ​​изгони

Няколко пръски течност за миене се поставят във вряща вода и засегнатите ъгли и повърхности се изтриват.

Убий

  • Смес от препарат и вода в равни пропорции се пълни в спрей бутилка (12,99 евро на Amazon *). След като се разклатите добре, отделни мравки и мравки се напръскват. Препаратът предотвратява дишането на лепкавите мравки и ги задушава.
  • Пръскането на растения или стволове на дървета и кора с високи мравки също е възможно с този метод. Препаратът не уврежда листата и клоните на растенията. Като страничен ефект, пръскането също прогонва листни въшки, които в много случаи са причина за популацията на мравките.

Има много съвети в съответното домакинство и помощни форуми в Интернет как да се отървете от мравките, че химическите клубове всъщност са забранени. Сапунът за съдове винаги може да се комбинира идеално с други методи, включително за профилактика.

Съвети и трикове В зависимост от вашия вкус и убеждения, просто искате да прогоните мравките или да ги убиете „хуманно“, доколкото е възможно. Прилепването им заедно със сапун не звучи добре, но други домашни средства като сода за хляб, сода и нишесте ще забавят експлозията им.