Забавление за цялото семейство: изградете своя собствена целева стена

Градинската врата е страхотна, ако имате няколко момчета, които обичат да играят на топка, но по същество това е семеен актив. С добри инструкции и малко усилия можете сами да изградите прицелната стена.

Изградете целева стена

За прицелната стена се нуждаете от малко материал и инструменти в допълнение към пространството в градината:

  • голям OSB панел
  • Квадратен дървен материал за колони
  • малко шкурка за пясък 80 и 120/150
  • Грунд и лак в няколко цвята (например бял и зелен или черен, както искате)
  • пирон, връв, молив
  • мозайката
  • акумулаторна отвертка
  • Винтове

Видях дупки в OSB плочата

Можете да закупите OSB дъската във всякакъв размер. плочите обикновено са 250 × 125 cm. Ако имате нужда от по-малка врата за по-малки деца, изрежете панела по размер в магазин за хардуер.

У дома видях двете дупки за топката в чинията. За футболна топка те трябва да имат диаметър около 55 cm, а за по-малки топки е достатъчен диаметър 35 cm. Маркирайте две места за дупките в горния ляв и долния десен ъгъл. Уверете се, че има разстояние от 15 см до 20 см между ръба на отвора и ръба на плочата. След това забийте нокътя в плочата в маркираната точка (напр.Б. 45 см или 35 см от ръба), завържете кабела към него с писалката (разстоянието трябва да бъде 27,5 см или 17,5 см, в зависимост от радиуса) и нарисувайте кръг около нокътя.

След това изрежете дупките с мозайката и заоблете леко ръбовете с шкурка, така че никой да не се нарани.

Боядисайте стената на вратата

Можете да боядисате стената на вратата според вашите собствени идеи, например в зелено или черно с бели ръбове. Така че цветът покрива добре и не се абсорбира от дървото, има смисъл да оставите плаката на OSB леко (размер на зърната 120 или 150) и на грунд. След това нанесете действителната боя с четка, ролка или пистолет за пръскане.

Поддръжка на монтаж

Ако плаката е приготвена, опорите идват на серията. За голяма стена на вратата трябва да планирате три вертикални опори зад плочата, за малка стена на въртящия момент. Поддръжките образуват триъгълник: те се състоят от хоризонтален крак (дълъг 70 см, под прав ъгъл спрямо плочата), вертикална Тал води (няколко сантиметра по-ниска от плочата, прикрепена към метален ъгъл в краката) и диагонални ръба Отзад (диагоналът в зависимост от ъгъла, трябва да изрежете, прикрепете маслото с винтове в стъпалото и на вертикалната публикация).

Накрая, прикрепете плочата с винтове към опорите. Направено е стената на вратата.