Поставете пълнителя правилно в отворите на стената

При запълване на отвори в стена в почти всички случаи става въпрос за отвори за винтове в многофункционални или гипсокартон или пробиване на отвори в камък и бетон. И двата вида отвори могат лесно да бъдат снабдени с пълнител. Някои детайли улесняват работата и увеличават постоянните резултати от ремонта.

Пробити и отвори за винтове

Когато дупки в стената трябва да бъдат запълнени, става въпрос за затваряне на отвори за пробиване или запълване на отвори за винтове. Тъй като обикновено има управляем брой отвори за пробиване в бетон или камък, по-скъпият готов пълнител за универсална употреба е на достъпна цена. Запълването става за секунди и по принцип трябва да се обърне малко внимание на уплътняването и изглаждането.

  • Прочетете също - Запълнете дупките в стената
  • Прочетете още - Измазване на стена с пълнител
  • Прочетете също - интересни факти за пълненето

Пълненето и смилането на отвори за винтове в гипсокартон обикновено се комбинира с запълване на процепите. Попълването на фугите и след това запълването на отворите са често срещани. Uniflott е продукт, който може да бъде обработен бързо и е подходящ без ограничения.

Скосяване на ръбовете на отвора за пробиване

Отворите за винтове в гипсокартон обикновено имат глави на винтове, които са потопени от три до десет милиметра в отвора за пробиване. Преди да запълните отворите за пробиване, всички винтове трябва да се проверят за плътност с отвертка. След затягане на винтовете за последно, препоръчваме гипсокартонът или многофункционалните панели да почиват поне 24 часа. През този период всяко напрежение и усукване може да се "уреди".

Подобно на запълването на фугите, увеличената адхезивна повърхност също помага с отвори, за да даде на пълнежа по-голяма стабилност. За да направите това, краищата на отворите са скосени. Резачките, ножовете за тапети или зенкерите са подходящи като инструменти. Зенкерите всъщност са предназначени за скосяване на пробивни отвори за делта-образни потайни глави.

Ръчни зенкери или зенкери, които могат да бъдат затегнати в бормашина или акумулаторна отвертка, могат да се използват за скосяване на отвори за пробиване. Размерът на главата му с форма на делта трябва да бъде избран така, че фрезоването на ръбовете на отвора да започва приблизително на половината от наклонените повърхности. Много е важно да премахнете напълно праха от отворите за пробиване, след като те са били спуснати.

Съвети и трикове Ако броят на дупките е голям, можете да помислите и за пълнене на повърхността, вместо за индивидуално пълнене. Тук е полезна мрежа, поставена над дупките.