Мазилка за пълнене: мазилка за специални конструкции

Запълващата мазилка е продукт, който се обработва със специална техника на измазване. Прочетете тук как работи, какво е необходимо и как изглежда в крайна сметка.

Запълваща мазилка: интересни конструкции чрез специален гипсов материал

Както подсказва името, пълнителната мазилка се нанася със шпатула, докато други видове мазилки се валцуват, напръскват или четкат. Това създава специална, несъмнена структура, която изглежда много селски.

  • Прочетете също - прилагайте внимателно варова мазилка
  • Прочетете още - Общи цени за мазилка от гипсокартон
  • Прочетете също - шпатули за изравняване на повърхности

Нанасянето с шпатулата се извършва в различни посоки, което води до умишлено неравна структура с видимите отпечатъци от ръба на шпатулата.

Вароциментовите мазилки обикновено се използват като пълнителни мазилки, които също могат да имат някои специални добавки за подобряване на моделиращите свойства. Те обикновено принадлежат към хоросана (7,79 евро на Amazon *) групи P II + III съгласно DIN.

Като цяло обаче повечето смесени мазилки могат да се използват относително добре за изравняващи мазилки, ако имат определени общи свойства.

Общи свойства на нивелиращите мазилки

  • висока устойчивост на пукнатини
  • предимно много леки доплащания за по-лесна обработка
  • хидрофобизиран
  • особено добра адхезия, особено върху минерални основи

Цени за мазилка

Специалните шпакловъчни мазилки често идват от специално, много висококачествено производство и поради това често са значително по-скъпи от обикновените продукти за хардуерни магазини. Цените обаче са доста различни, например 25-килограмовият чувал пълнителна мазилка от Caparal струва около 70 евро.

По принцип, всяка мазилка, която има правилните свойства, може да се използва като пълнителна мазилка - и обичайните цени на магазините за железария от няколко евро за чувал след това се прилагат тук.

Източници на доставка в Интернет

  • капарол.de Производителят с добре познатата марка предлага и своя собствена мазилка за пълнене.
  • амазонка.jw.org В магазина за хардуер на Amazon можете да намерите строителни материали от всякакъв вид, почти винаги в много голям избор. Често интересни цени. Но винаги обръщайте внимание на условията за доставка.
  • knauf строителни материали.de Известният производител предлага и собствена шпакловъчна мазилка.

Така можете да спестите разходи

Докато използвате смесена мазилка, която има подходящи свойства, можете да използвате всяка мазилка като пълнителна мазилка. Разбира се, по-добре е със специално проектираните продукти, които понякога могат да бъдат малко по-скъпи.

Съвети и трикове Нанасянето на мазилка не е толкова трудно, след като се хванете за нея. Най-добре е да оставите професионалист да ви покаже как да го направите.