Компенсиране на ПДЧ - различни решения

Ако повърхността не е права, ПДЧ също може да бъде изкривена. Има няколко различни начина за компенсиране на ПДЧ. В зависимост от пространствените условия, друго решение е за предпочитане при изравняване на подовото покритие от ПДЧ. Тук ви показваме преглед на различните решения.

Различни проблеми - различни решения

Решението на проблема е различно в зависимост от това дали искате да изравните пода върху слой ПДЧ или дали искате да поставите ПДЧ върху наклонен под. Последващото окончателно подово покритие също играе роля при избора на решение.

  • Прочетете още - Дебелините на ПДЧ
  • Прочетете също - полагане на ПДЧ - бързо до стабилен под
  • Прочетете още - Полагане на ПДЧ върху дъски - Постигане на равен под

Определете причината за проблема

Ако по-стар етаж е потънал, първо трябва да помислите за причината за проблема, преди да опитате решение. Нека решетките в къщата са потопени или има някакви други повреди по къщата? Ако случаят е такъв, би било изключително неблагоприятно да се натовари допълнително тегло върху тавана, като се използва нивелиращ пълнител или други подобни.

ПДЧ и последващи повреди

Ако е възможно, не трябва да изравнявате ПДЧ, която вече е положена отгоре. Във всеки случай е по-добре да вземете ПДЧ отново и да вмъкнете изравнителна запълване отдолу. Тогава ПДЧ може отново да се постави върху нивелиращата запълване. Разбира се, първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете дизайнерския недостатък, който е довел до този проблем.

Ако все пак искате да компенсирате отгоре, трябва да използвате силно гъвкав нивелиращ пълнеж, тъй като ПДЧ работи малко и в противен случай подът веднага ще се скъса веднага. Сухото пълнене е още по-добро, тъй като се движи с почвата, когато почвата работи. След това обаче може да се наложи отново да се сложи ПДЧ, ако искате да поставите мокет например.

Опции за изравняване на земята

На бетонен под саморазливната замазка е добра, здрава повърхност, върху която можете да поставите много добре ПДЧ. Сухото изравняващо пълнене също е идеално. Можете също да ги приложите върху ПДЧ в случай на тежки повреди и неравности.

  • Изравнителен пълнеж сух
  • Саморазливна замазка
  • Изравняване на пода с влакна
Съвети и трикове В повечето случаи изравняването на ПДЧ на пода не помага особено. По принцип това е по-козметично, отколкото ремонт, ако само временно изравните ПДЧ. Истински ремонт, който елиминира проблема от нулата, винаги би бил по-добър, особено в подовата зона.