Напълнете ПДЧ - това прави панелите още по-красиви

Независимо дали сте използвали практичното и евтино ПДЧ за стена, под наклон или за мебел. Преди боядисване или тапетиране на ПДЧ, неравностите и отворите за винтове трябва да се запълнят и шлифоват.

Попълнете преходите

ПДЧ е здрави и трайни стенни покрития. Те дори изолират по-добре от гипсокартона, който често се използва за същата цел. Но преходите трябва да се запълнят по същия начин, както при гипсокартона.

  • Прочетете още - Правилно запечатване на ПДЧ с формалдехид
  • Прочетете също - нивелиране на ПДЧ - различни решения
  • Прочетете също - Изгаряне на ПДЧ - какво е позволено?

Винтови глави със зенкера

Особено внимание трябва да се обърне на винтовите глави. Те трябва да бъдат потопени добре преди пълнене. Може също да се наложи да залепите малки парчета алуминиево фолио към главите на винтовете преди боядисване. Това предотвратява лесното проникване на ръжда.

Попълнете ПДЧ стъпка по стъпка

  • Мазилка / пълнител (4,25 евро на Amazon *)
  • Лента от плат
  • Орбитална шлифовъчна машина (72,99 евро на Amazon *) / ексцентрична шлайфмашина
  • Емери хартия
  • шпатула
  • Повърхностна шпатула
  • Гумена тенджера

1. Винтови глави със зенкера

В зависимост от дебелината на ПДЧ, главата на винта трябва да бъде най-малко един до два милиметра по-ниска от повърхността.

Ако се страхувате от ръждясали винтови глави, трябва да изрежете малки парчета от алуминиево фолио, които са малко по-големи от главата на винта. Той работи още по-добре със самозалепващ се филм.

2. Поставете лентата от плат

Ако сте прикрепили ПДЧ към стената или наклон, трябва да вградите друг слой лента от плат в пълнежа. Това ще предотврати повторното скъсване на шева, тъй като дървото работи през годините.

3. Напълнете ПДЧ

Можете да запълните шевовете и отворите за винтове само когато е извършена тази предварителна работа. Ако се изискват по-големи количества шпакловка, шпакловката трябва да се извърши в две или три стъпки.

Дебелата бучка пълнител не само изсъхва лошо, но пълнителят също има тенденция да се напуква.

4-ти. Шлайфане на ПДЧ

И накрая, трябва да шлайфате запълнените повърхности добре. Ако прекарате ръката си по нея, вече не бива да усещате подутини. По-късно те ще станат непривлекателни.

Съвети и трикове Ако искате да запълните само няколко малки петна върху дадена мебел, можете просто да използвате пълнител от тръбата.

Това съединение обаче обикновено не се препоръчва за стени, тъй като от една страна не е подходящо за големи дупки, а от друга страна би било твърде скъпо.