SpeakLouder: Защо вече не можем да бъдем тихи

2019 г. почти приключи и въпреки че постигнахме много, има още много да се направи. Защото да си различен, все още се наказва с презрение. Мнозина все още не смеят да отстояват своите убеждения. Време е да се изкажем. Време е да стане силно. Говори по-високо

Големи движения като MeToo, TimesUp или FridaysForFuture лежат зад нас. И все пак се питаме: какво се е случило? Къде стоим? Наистина ли сме станали по-отворени и толерантни като общество??
Нашето заключение е, че сме изминали дълъг път, но има още много да се направи. Особено що се отнася до нашата толерантност, нашето осъзнаване на другите, но и собственото ни самочувствие.

Твърде често мислим за това, което другите мислят. Страх от тяхното решение, независимо дали в семейството или обществото. Който е различен - независимо дали поради своята сексуалност, фигура, цвят на кожата, език или негови нужди - се усмихва, удари, обиден, съжалест, наказан, маргинализиран. Това все още е направено по темата.

Затова се опитваме да се адаптираме към нас. Опитваме се да ограничим ролята, която семейството или обществото ни е предоставило. Ние ни правим по-малки, да ни направи по-тихи, да ни направим "нормално" - само така, че да отговорим на очакванията. Вместо да произнасям силни, които сме и какво искаме, ние предпочитаме да останем тихи.

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Justin Amaral

Вашият глас се чува

Gofemin.De чете почти 6 милиона души месечно, преди всичко жени. Имаме обхват, за да променим нещо - с ваша помощ. Искаме да ви дадем сили, насърчаваме и подкрепяме да направите най-доброто от живота си.
Защото ние мислим: Вие сте също толкова съвършени, колкото сте. Не сте прекалено дебели, прекалено слаби, прекалено хомосексуални, прекалено комуникативни, прекалено кучки, прекалено силни, прекалено напрегнати, прекалено малки, прекалено големи, твърде самотни, прекалено скучни, прекалено любопитни, прекалено консервативни, прекалено спокойни, прекалено отворени, прекалено бунтовни. Ти си перфектен.
И вие имате право да бъдете който и да искате. Да обичаш когото искаш да обичаш. Да се ​​бориш за това, за което искаш да се бориш. Не вие ​​трябва да се променяте, а обществото.

Движение в Instagram: SpeakLouder

На 16. Декември стартирахме кампанията в Instagram SpeakLouder. С кампанията искаме да призовем и да насърчим хората да използват гласа си. Да кажеш какво те притеснява. Какво трябва да се промени. Какво трябва да се приведе в съзнание.
Искате ли да ни помогнете??
Използвайте хаштага SpeakLouder и кажете на обществото какво мислите!
Например, споделете един от тези цитати в Instagram или Facebook и маркирайте публикацията с SpeakLouder:

© gofeminine