Нанесете блокиращата основа правилно

Блокиращият грунд е ефективно средство за привличане на пожълтели стени и стени, които отделят лоши миризми. Правилната употреба е важна, за да може тя да развие правилно своя блокиращ проникването ефект. Обясняваме как изглежда по-долу.

Ефектът на Sperrgrund

Причината за блокиране, както подсказва името му, има блокиращ ефект. По-точно, той предотвратява проникването на нежелани, грозни свойства на стената, която трябва да бъде боядисана. Особено:

  • Обезцветяване и петна от никотин или сажди
  • установени лоши миризми

Тъй като може ефективно да блокира остатъците от никотин и сажди, Sperrgrund е класиката за разкрасяване на стени в кръчми и апартаменти за пушачи. Миризмите, натрупани в продължение на години на контакт с цигарен дим и / или сажди, също могат да бъдат предотвратени да досаждат едновременно.

В допълнение, Sperrgrund също има същите функции като другите грундове:

  • Консолидация на недрата
  • по-добра адхезия на нанесения материал

Как се нанася бариерен грунд?

За да може да развие многото си полезни ефекти по възможно най-добрия начин, трябва да следвате няколко правила за прилагане. Ако работите небрежно, може да се случи в даден момент петната отново да пробият и димната миризма просто да не се изпари. За да не се налага скоро да започнете отначало, моля, обърнете внимание на следното:

  • Повърхността трябва да е суха и без прах
  • Изравнете повърхността, доколкото е възможно
  • планирайте два слоя боя в случай на силно замърсяване
  • Оставете слоевете да изсъхнат напълно

Дори ако стената, която трябва да бъде боядисана, трябва да изчезне бързо поради нейните грозни петна, отстранете внимателно остатъците от мазнини, влагата и праха, преди да нанесете бариерния грунд. Тъй като блокиращата земя също трябва да може да се придържа добре. Ако стената има пукнатини или странности, заравнете ги с пълнител (4,25 евро на Amazon *).

Блокиращият грунд има силна непрозрачност, но пушачите или петна от сажди могат да бъдат доста упорити. Следователно трябва да планирате поне два слоя бариерен грунд предварително, особено ако стените са много обезцветени и миризливи.

По този начин - а също и преди по-нататъшна обработка с боя за стена или декоративна мазилка - е много важно да оставите бариерния грунд да изсъхне напълно. Времето за сушене за повечето продукти е около 6 часа; винаги можете да намерите съответната информация в инструкциите за употреба. Също така вземете предвид околните условия и удължете малко времето за сушене, ако влажността на въздуха е висока и има малка възможност за течение. Ако в основата на преградата все още има остатъчна влага, тя може да разтвори веществата, които трябва да бъдат покрити, и пак да ги изтегли отново.