свържете шперплат: богатство от възможности

Шперплат е неусложнен и сравнително евтин материал, с който могат да бъдат установени много различни елементи. Леката редактиране прави материала, който също е популярен за любителите и приятелите си на DIY! Отделните елементи от шперплат са сравнително лесни за свързване, подобрението на дома има пословична агония на кита. Ето селекция от различни опции!

Как да свържете вашия шперплат с лепила

Подобно на масивното дърво, шперплатът може лесно да се съедини с дърводелско лепило. За да направите това, нанесете лепилото равномерно върху лепилната повърхност, притиснете двете парчета и ги фиксирайте за известно време.

  • Прочетете също - Как да направим шперплат водоустойчив
  • Прочетете също - Как да изрежете чисто шперплат
  • Прочетете също - Правилно запечатване на повърхността на шперплат

Като алтернатива можете да използвате и монтажно или епоксидно лепило, последното е особено препоръчително от строителите на лодки, защото е толкова красиво водоустойчиво и здраво. Хобистите също обичат да използват пистолета за горещо лепило за по-малки предмети.

Елементи от шперплат за нокти или винтове

Разбира се, можете също така да свържете вашия шперплат с пирони или винтове, тези варианти са особено подходящи за дебел материал, който предлага металните щифтове възможно най-много.

Със зенкера главите на винтовете могат да бъдат потапяни в повърхността, което води до визуално по-красива картина. Този практичен аксесоар се предлага и като вложка за бормашината (€ 48,00 в Amazon *) .

Стабилно съединете шперплата с ъгли.

Ако искате шперплатът ви да е особено стабилен, но не непременно оптически красив, просто използвайте здрави метални скоби. Тези полезни части обаче са предназначени само за фуги от 90 градуса, предлагат се и в пластмаса.

Закрепете скобите с подходящи винтове; Но проверете предварително дали материалът е достатъчно дебел, така че върховете на винтовете да не изпъкват от другата страна.

Как да се присъедините към вашия шперплат невидимо

Можете също така да създадете невидими връзки с прости дървени дюбели. Маркерът за дюбели се използва за маркиране на двойника на вече пробит отвор за дюбели, така че и двата отвора да пасват перфектно.

Тънкият шперплат също може да бъде телбод

Можете също да използвате телбод, за да свържете тънки листове шперплат; това е може би най-простият вариант. Такава връзка обаче не може да издържи на прекомерни натоварвания и разбира се остава видима на повърхността.

Съвети и трикове Шперплатът може също да бъде оформен за стабилно свързване на удължени елементи: По този начин можете да увеличите повърхността на залепените площи!