Обемна мазилка като плътна мазилка за сутеренни стени

Влагата е основен проблем, който може да се намери в много мазета. Тук се използва специална бариерна мазилка, която има за задача да запечата влажните стени отвътре и по този начин да ги предпази от растежа на плесени. Правилно обработената, блокирана мазилка е дори устойчива на водно налягане с височина на налягане до пет метра. Прочетете тук как можете да предпазите влажните стени на мазето от лющене на мазилка, солеви ефлоресценции или плесени.

Влажните стени в сутерена са голям проблем

Влажните стени на мазето се забелязват по различни начини. Често именно соленото цъфтене или наклонените гипсови материали ви информират за влажните стени. Тук се изискват бързи действия, така че влажните стени да не увреждат основната конструкция на къщата. Много е важно да се изложи и обнови вертикалното запечатване на зидарията отвън. Това обаче не винаги е лесно възможно. След това трябва да се използват специални уплътняващи продукти, чиито компоненти са съчетани един с друг и които могат да се използват заедно. Ремонтът се извършва в няколко стъпки:

  • Прочетете още - Putzgrund като грунд за декоративна мазилка
  • Прочетете още - Съвети за гладка мазилка на закрито
  • Прочетете също - Използвайте термична мазилка разумно за външни площи
  • На първо място, става въпрос за извършване на подготвителна работа като премахване на стари покрития и излагане на зидарията.
  • Сега стената на мазето трябва да бъде грундирана отвътре.
  • Сега неравностите в стената се запълват с подходящ пълнител (4,25 евро на Amazon *).
  • Накрая се полага реновираща мазилка под формата на бариерна мазилка.

Блок мазилка и нейните специални свойства

Поради специалния си характер и висока механична якост в слоя на мазилката не се съхраняват соли или други чужди вещества. Блоковата мазилка също се придържа към мокри или солени основи. Мазилката също е подходяща за всички възможни зидарии, с изключение на газобетон. Блоковата мазилка може да се нанася и ръчно с прости средства. Не са необходими специални машини.

Проблемът със стените на мазето, които са запечатани само от вътрешната страна

Ако се използва бариерна мазилка, тя се нанася върху вътрешната страна на засегнатата стена. Той има специални свойства, поради съществуващата или проникваща влага в стената, а не във вътрешността или. може да влезе в мазилката. Проблемът е, че влагата не може да се пази напълно от зидария. Поради тази причина е много важно да защитите стените отвън и да запечатате зидарията, както и отвън.