Изхвърлете огледалното стъкло правилно

Жалко, когато огледалото се счупи. Не само, че трудно може да бъде ремонтиран и затова на негово място трябва да заеме нов. Освен това трябва да се изхвърля по малко по-различен начин от останалите стъклени предмети. По-долу можете да прочетете защо това е, къде трябва да отидете с него и какво можете да направите с него освен изхвърлянето.

Как правилно да се изхвърля огледалното стъкло

Огледалното стъкло не само изглежда различно от другите стъклени предмети за бита, но също така е формално и материално различно. Следователно огледалното стъкло трябва да се изхвърля по специален начин поради следните две причини:

  • това е плоско стъкло
  • той е в пряка връзка с метала

Всеки, който вече е изхвърлил различни стъклени предмети в центровете за рециклиране, знае, че що се отнася до рециклирането, се прави разлика между плоско стъкло и формовано стъкло. Поради тази причина огледалното стъкло не се съчетава с чаши за пиене, бутилки или консерви в контейнер.

Но материалният състав също изисква специално третиране за изхвърляне. Основната част от огледалното стъкло е, разбира се, нормално стъкло, състоящо се главно от силициев диоксид. Огледалното стъкло получава собственото, отразяващо свойство на неговата повърхност от тънко метално покритие, обикновено от сребро или, в случай на по-евтини варианти, също от алуминий. И те трябва да бъдат разделени в процеса на рециклиране.

И така, къде да изхвърлим огледалното стъкло?

Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да вземете стъклото на огледалото направо до най-близкия център за рециклиране. Тук най-бързо се насочва към правилните рециклиращи ленти. Ако стъклото на огледалото не е твърде голямо, можете да го хвърлите в кошчето за остатъчни отпадъци у дома. Дори ако скоро имате достатъчно количество за събиране на обемисти отпадъци, можете да добавите огледалото. Там, където огледалното стъкло определено не принадлежи, има използвани стъклени съдове или стъклени кошчета за боклук.

Може би не изхвърляйте всичко?

Във време и изобилие от общество никога не е погрешно да се мисли за възможностите за рециклиране. Счупеното огледало наистина не може да бъде поправено. Но лесно можете да изрежете по-малко огледало от най-голямото парче, което е останало непокътнато. За целта обаче ще ви трябва стъклорезачка.

Декоративните мозайки могат да бъдат залепени върху дървени панели с по-малки парчета треска, понякога и с боядисване. По този начин създавате своя собствена индивидуална, креативна татуировка за стена. Ако имате деца, които обичат да играят с кукли, можете също да изрежете очарователно малко куклено огледало от малко парче и да изградите рамка около него. Кристално звучащ вятърен звън с блестящи огледални парчета на канапа е друга идея - какво не е толкова в парчетата огледало!