Боядисайте игралната зала с безвредни и устойчиви на атмосферни влияния бои

Изборът на подходящ цвят в игрална зала също трябва да бъде направен въз основа на здравословни съображения. Когато играете, винаги трябва да очаквате абразия и отделяне на следи от боя. За да могат децата да се разхождат безопасно в убежището си след боядисване, се използват съответно отлични видове бои.

Без разтворители, на водна основа е по-добре и органичната боя е идеална

Боята превръща къщичка за игра в уютно гнездо, пиратски замък или мечтания облачен дом с кукувица. В допълнение към естетическите и визуални изисквания боята трябва да бъде водоустойчива, устойчива на атмосферни влияния и безвредна за здравето. Някои стандарти и уплътнения помагат да се намери най-добрият вид боя.

  • Прочетете също - Оцветете къщичка за игра цветно, удобно за деца и творчески
  • Прочетете също - нарисувайте дълбок грунд върху боя
  • Прочетете още - Боядисване на спалнята с подходящи цветове

В повечето случаи подовите и стенните повърхности, които трябва да бъдат боядисани, са изработени от дърво, какъвто е случаят с игралната зала, направена от палети. За покрива се използват други материали, които са повече или по-малко боядисани. Специалните цветове за метални елементи като трапецовидна ламарина или за битум и покривен филц (16,48 евро на Amazon *) не трябва да се избират толкова строго.

Боядисвайте всички контактни повърхности с подходяща и изпитана боя

Децата обичат да се движат в игралната зала и често драскат стените и пода. Това важи и за "достъпен " покрив. Следователно трябва да се използват само бои без разтворители. Разтворителите могат да излизат в продължение на месеци и са особено влошени от топлата слънчева светлина.

Някои стандарти и пломби определят боите и грундовете на водна основа като безвредни за здравето и околната среда:

  • Син ангел на околната среда
  • Цветове съгласно европейския стандарт EN 71 за детски играчки
  • Цветове без изоалифати и изопарафини
  • Само минерални и растителни съставки

Алтернативи на химическите бои

И двете глазури за грундиране и непрозрачните бои се предлагат на база ленено масло. Те са най-малко вредни от биологична гледна точка, последвани от бои на водна основа. Те обаче съдържат синтетични смоли, които имат повече или по-малко химични свойства.

Чистите натурални масла са любимите, особено в Скандинавия, за защита на външната дървесина. Предлагат се в много нюанси и често се правят със свързващи вещества и удължители като царевично брашно. Може да се произведе широка гама от цветове с естествени пигменти, както с химически добавки.

Съвети и трикове Можете да боядисате външната страна на покрива с боя на основата на разтворител без колебание, тъй като всяко изпаряване се изпарява нагоре.