Дръжте паяците далеч и ги изгонете живи

Арахнофобията е широко разпространена и не може да бъде напълно научно обяснена. Догадките правят архаичните човешки характеристики отговорни за факта, че около 35 процента от всички европейци прогонват паяците от страх и паника. В Германия няма опасни паяци. Тези, които не понасят полезните насекоми, имат няколко възможности.

Хващането и освобождаването е най-добрият начин

Много хора са наясно с полезните и полезни свойства, които притежават паяците. Но въпреки рационалния си ум, не можете да се отърсите от отвращението и ужаса на комарите. Независимо от това, убиването на паяците трябва да се избягва, ако е възможно. Обикновено в домакинството има човек, който може да хване паяк и да го пусне навън, без да има паническа атака. Това не е проблем със стъкло и парче хартия или картон.

Рекорден страх и фобия от паяци

В умерения средноевропейски климат също има някои животни и насекоми, които редовно предизвикват страх, отвращение и дори паника. Паяците като големия домашен паяк най-вероятно се бият с хлебарки за челната позиция на най-нелюбимите съквартиранти. Изоподите имат шанс да бъдат извън играта.

Миризми, които паяците избягват и заобикалят

Има някои миризми, които паяците не оценяват. Ако следните аромати се разпространяват в стаите, те могат да бъдат прогонени, да се отървете и да потърсите разстоянието или дори да не дойдете:

  • оцет
  • евкалипт
  • лавандула
  • Масло от чаено дърво
  • лимон

Веществата могат да се смесват с вода и да се напръскват. Това трябва да се прави около седмица, за да се поддържа ефектът достатъчно силен. Паяжините на разселените паяци трябва да бъдат премахнати, например с прахосмукачка. След това паяците установяват по-често, че мястото не им подхожда и търсят други места за своята мрежа. Жътварите, които всъщност не са истински паяци, но са позиционирани в биологията като сестри от акари и скорпиони, могат да бъдат прогонени със същите методи и средства.

Капани за паяци

Находчивите компании са измислили различни конструкции, с които паяците лесно могат да бъдат хванати живи и пуснати навън. Примерите са описани в следните два видеоклипа:

Съвети и трикове Имате един вид импровизиран ловец на паяци с пластмасова бутилка, която може да бъде изцедена. Поставете отвора на изцедената бутилка върху паяка и оставете бутилката да се издуе обратно във формата. Полученото отрицателно налягане засмуква паяка, без да го наранява или убива.