Разделени предни градини с характер

Предните градини, като привлекателни дистанционни елементи между къщата и улицата, са по-скоро шоу, отколкото удоволствие. Можете да се възползвате от спестяващия ефект на покритията от камъни от развалини за изчистен външен вид. Песъчинката му придава особено средиземноморски характер.

Оформете предния двор с чакъл

Предните градини имат две функции или цели:

  • те създават пространство между улицата и къщата
  • те разкрасяват цялостната картина на имота
  • те по-скоро трябва да вършат малко работа

Предната градина пред къщата учтиво държи улицата и минувачите на разстояние, но със своя стил също оказва силно влияние върху цялостния облик на имота. Колко е естествено или добре поддържано, също говори много за жителите на къщата. Освен стилистичния характер, изискването за грижа при дизайна на предния двор също може да играе важна роля за някои. Много малко хора искат да пълзят постоянно в земята под погледа на обществеността - дори ако всъщност обичат да градинарят.

Поради тези причини стилът на скалната градина за предните градини е много популярен и често срещан. Тъй като спестява работата по поддръжката чрез каменослойния слой, инхибиращ плевелите, и все още поддържа подреден, спретнат външен вид.

Сплит като донор на стил

Чакъл или отломки се използват най-вече като насипни камъни за алпинеуми. Естественият и следователно кръглозърнест чакъл създава по-мека и домашна атмосфера. Особено ако в предната градина трябва да бъде включен леко бълбукащ фонтан, чакълът (може би и с различни размери на зърната) е силно препоръчителен.

Класика: пясък за средиземноморски стил

Като изкуствено произведен насипен материал от насипни камъни, отломките имат ъглови профили на зърната. Това създава по-груб, по-селски характер в цялостната картина и напомня на безплодните скалисти пейзажи на Средиземно море. Ако харесвате този герой и искате да го поддържате, можете да го направите по следните начини:

  • Използвайте декоративни песъчинки в кафеникаво-червеникави цветове (често обозначени като средиземноморски)
  • Създайте наклонен профил на почвата
  • Засадени със средиземноморски растения

В специализираната търговия декоративните отломки се предлагат специално под името Средиземно море. Тези отломки често се съхраняват в топли, охра до червено-кафяви или креда-бели тонове и често се смесват на цвят. Средиземноморска чакъл пред градината може да бъде засадена с камъни и слънцелюбиви растения като лавелдел, вълнени цисти, лилейници или скални рози.

Други стилове с павета

С опростените павета се създава по-опростен стил отпред в градината, който обаче предлага по-широка гама от дизайнерски опции - например в посока към японските Дзен градини с декоративни тревни растения или достойни стилове с джуджета иглолистни дървета.