Стомана от сгъване - какво означава това?

Бръчките са една от старите тайни в подправната търговия. Как точно това е и какво служи, можете да научите в този пост. В допълнение, защо Дамаск Стойл има своята специална структура и защо набръчква причината за невероятната острота на японските мечове.

Процедура, когато бръчките

Когато ковачът сгъва стомана, той прави следното:

  • Също така четете - пролетна стоманена тел
  • Също така четете - стоманено синьо - какво означава това?
  • Също така четете - разликата между желязо и стомана
  • Нагрятата празна ще се разтяга първо
  • Празните частично колони
  • включете ръба на фрактурата
  • отново заедно

Този процес на сгъване винаги се повтаря. По този начин се създават сплави, които могат да бъдат повлияни особено конкретно. Това служи, от една страна, за да се създаде напълно хомогенна стомана, в която човек също произвежда нежелани съставки във времето почти напълно "насочване" - или създава стомана, която има много различни слоеве. И двете се случват на същата основа, а именно с бръчки.

Хомогенизиране на стомана

Особено в по-ранни времена не е спечелена от топене, както в днешната доменна пещ, но тя е била използвана като суровина под формата на долна желязна гъба (лупи). Желязната гъба има относително ниско съдържание на въглерод, но съдържа много нежелана шлака.

Това първоначално е било грубо, след което продължава да се разширява и допълнително редактира се от сгъване. В резултат на това желязото е разложено (т.е. въглеродът е отстранен), от битката, първоначалната тъкан е допълнително намалена, докато структурата е окончателно хомогенна.

Коване на слоеве

Визуално впечатляващата структура на Damascus Steel се създава чрез офорт на стоманата. Моделът, който става видим, показва само различните слоеве, присъстващи в стомана. Тези слоеве се генерират от жаковете на различни стоманени степени, които (класически) първоначално чрез заваряване на пожар (свързване на различни стомани на около 1.300 ° C Температура на заваряване във фурната под прекратяване на въздуха бяха свързани.

Ако различни слоеве се сгънат отново и отново и консумират, може да се получи стомана с "смесени" свойства със съответното умение. Най-добрият пример за това е японски меч от катана. - подправени в традиционната технология, катана 30.000 Hossfünne имат различни слоеве.

По същество, целта е да се направи стоманата отвън, но ввътре, но еластично, така че острието да стане много остро, но не се прекъсва. В допълнение, първоначално неравномерното съдържание на въглерод в желязото (както е описано по-горе) се хомогенизира в изходната стомана. Изпълнението на традиционните японски стомани все още е впечатляващо днес и може да бъде достигнато днес с големи усилия.

Съвети и трикове Японската сгъваема технология е изключително сложна и много сложна и трудова интензивна. Дори бръчките, както е направено от западните коважи, изисква високо ниво на експертиза и особено опит и "чувство". Ето защо, както и огън заваряване, днес говорят само много малко ковачи.