Боядисайте стоманената врата - това е най-добрият начин да го направите

Боядисването на стоманени врати не само прави неприятните врати отново да изглеждат красиви, но също така помага да се предпазят от корозия. В тази статия ще разберете кои цветове и инструменти са особено подходящи за рисуване и на какво трябва да обърнете внимание при боядисване.

Боядисване на метал

По принцип металът може да бъде боядисан с различни цветове. Акрилната боя обаче е най-добрата - с нея се работи най-лесно и предлага няколко други предимства:

  • Прочетете също - Инсталирайте стоманена врата - така се прави
  • Прочетете също - Откачане на стоманената врата - ето как работи
  • Прочетете също - Изградете сами стоманена врата - работи?
  • Акрилната боя изсъхва много бързо
  • Акрилните бои са на водна основа и следователно не съдържат разтворители, така че могат лесно да се разреждат с вода
  • В много случаи акрилната боя не изисква отделен грунд
  • Акрилната боя е силно устойчива и устойчива на атмосферни влияния, образува стабилни, еластични покривни слоеве
  • Акрилната боя прилепва физически по-добре от много други бои

В сравнение с други видове бои, акрилната боя предлага предимство по отношение на обработката и икономичността (трябва да се закупи само боя, без разредител, втвърдител и грунд).

обработка

Боядисването на метал е най-добре да се извършва с валяк. Пръскането е особено полезно за високо качество на повърхността - създава много равномерна повърхност, достига и улуци и ъгли и осигурява тънък, еластичен слой боя върху вратата. Висококачествени спрей устройства могат да бъдат намерени в магазините от около 100 EUR и обикновено могат да се използват за други бояджийски и бояджийски работи (в зависимост от модела на устройството).

Стара боя

Ако на вашата стоманена врата вече има боя, всичко, което трябва да направите, е да я шлайфате леко. За това обикновено е достатъчна фина шкурка със 100 или 120 песъчинки. След шлайфане обаче трябва добре да почистите шлифованите повърхности. За да се осигури добро качество на боята, не трябва да има повече шлифовъчен прах или мръсотия по повърхността, когато боядисвате.

Борба срещу ръждата

Ако върху стоманената врата има ръжда, във всеки случай трябва да я изпепелите напълно и да обработите засегнатите области с преобразувател на ръжда. Отделен грунд за защита от ръжда не е абсолютно необходим за стоманените врати, но може да има смисъл, особено ако вече има повреда от ръжда.

Съвети и трикове Грундовете против ръжда са по-ефективни, колкото повече фосфорна киселина и цинк на прах съдържат. Така че винаги обръщайте внимание на етикетите, дали праймерът пасва на боята, която искате да използвате.