Удължаване на стоманени греди: какво е важно?

В някои случаи човек се сблъсква с проблема, че трябва да удължи съществуващите стоманени носачи на парче. В тази статия ще разберете подробно как е възможно това и какво трябва да се вземе предвид.

Опции за удължаване

Различни методи за свързване могат да се използват за удължаване на съществуващи стоманени носачи, например за удължаване на балкон:

  • Прочетете също - боядисване на стоманени греди - какво е важно?
  • Прочетете също - стоманени греди за терасата
  • Прочетете също - стоманени греди за балкона
  • заваряване
  • винт
  • нит

В зависимост от местните условия, един метод може да бъде най-подходящ. Това обаче може да бъде оценено само от специалист на място.

Калъф за натоварване

Когато правите такава работа, важно е да се отбележи, че всеки случай на натоварване може да бъде много различен. Разширението, както и всяка връзка, трябва да се изчисли точно. За това се грижи строителен инженер. Специалистите в стоманената конструкция също могат сами да извършат основни изчисления, за да дадат поне груба оценка на наличните опции за разширението.

Статичната оценка от строителния инженер (строителен инженер) не замества това. Всички товари, които се появяват, подходящите точки за свързване и натоварванията, действащи върху връзката, трябва да се изчисляват много точно. По-късно това ще зависи от цялата статистика на компонента.

Различни възможности

Както и при откъсване от стените, натоварванията винаги могат да бъдат постигнати от различни, статични достатъчни конструкции. Със сигурност има известен обхват в планирането. Така че често можете да замените един, много силен носител често от две по-малки превозни средства.

Това често носи предимства на разходите, но и височините на строителството могат да бъдат изгодно намалени в някои случаи. Основата за планиране винаги е точните изчисления на статистиката.

екзекуция

Както при заваряване и завиване на носители, трябва да се работи правилно и според всички приложими стандарти и правила за изпълнение.

В допълнение, теглото на сравнително малки стоманени носачи е сравнително високо (обикновен 160 HEB носач вече има 44 кг на метър дължина) и са необходими много специализирани познания както за заваряване, така и за винтови връзки. В почти всички случаи тази работа обикновено може да бъде извършена само от специализирана фирма за стоманена конструкция.

Съвети и трикове Не забравяйте, че когато инсталирате / удължавате гредата, не се забравя корозионната защита както на гредата, така и на връзките.