Обшивна стоманена рамка - това е най-лесният начин

Тези, които заменят старите си врати с благородни врати от истинско дърво, често не са особено доволни от старите стоманени рамки и външния им вид. В тази статия можете да разберете подробно какви прости опции има, за да просто обградите старите стоманени рамки, как да направите това и какво струва.

Системи за обновяване

Готови за използване системи за затваряне на стоманени рамки с дърво обикновено се предлагат в търговията като така наречените "системи за обновяване". Те позволяват на стоманените рамки да се обличат с дърво много лесно, без да се налага да премахвате или редактирате оригиналната рамка.

  • Прочетете също - Облечена стоманена рамка - ето как работи
  • Прочетете също - инсталиране на стоманена рамка - ето как работи
  • Прочетете също - Премахнете стоманените рамки и заменете с дървени врати

Възможност за ремонт

Предпоставката за използването на такива системи е съществуващите стоманени рамки да отговарят на общите стандартни размери. Адаптирането към съществуващите собствени измерения е възможно само с няколко доставчици.

Повечето от обичайните цветове на дървото, които се използват за дървени врати, се предлагат за дизайн. В отделни случаи обаче може да се случи така, че специален цвят на дървото на вратата да няма подходящ еквивалент като система за обновяване. В този случай можете да направите компромис или да се задоволите с фолиа, с помощта на които системата за обновяване се привежда в подходящ цвят.

Прилагане на системи за обновяване

Такива системи могат да се използват без никакви проблеми:

  • не трябва да се вдига
  • старата, съществуваща рамка не трябва да се обработва
  • системата е бърза и лесна за сглобяване и много стабилна

Неравностите в стената до рамката, ако не са твърде големи, могат лесно да бъдат отстранени с компенсиращи ленти. Въпреки това, по-големите неравности или дори дупки изискват стената да бъде ремонтирана.

Намаляване на ширината на вратата

Това, с което обаче трябва да се съобразите с такива системи за обновяване, е, че ширината и височината на вратата намаляват донякъде при преминаване. Като правило трябва да приемете около 3 - 4 см загуба на височина и около 7 - 8 см загуба на ширина (общо) през системата. При повечето врати със стандартни размери обаче това не е основен проблем.

Цени

Системите за обновяване обикновено се предлагат от около 120 - 130 EUR. По-голямата ширина на вратите или специалният дизайн също могат да бъдат по-скъпи.

Съвети и трикове Много по-опростеният вариант е, разбира се, просто да обвиете съществуващата рамка с фолио. Можете да поръчате подходящи изработени по мярка фолиа от много доставчици с точност до милиметри (въз основа на вашите собствени измервания), а има и възможност просто да ги произведете и изрежете по желания дизайн. По отношение на цената, тази опция започва от около 50 - 60 EUR за рамка в дървен дизайн.