Скорците са сравнително лесни за отдръпване и прогонване

В сравнение с много други по-безчувствени видове птици, скорците са ужасяваща пойна птица. Това обикновено улеснява отпътуването, особено когато гастрономите са насочени към черешови дървета или вкусни ягодоплодни храсти. Както всички птици, скорците са защитени от наранявания и убийства във Федералния закон за опазване на природата.

Скорците са съчувствено наивни

Скорците имат много таланти и това, което особено се откроява, е способността да включват имитираните шумове от заобикалящата ги среда в своята песен. Частичното поведение на папагалите обаче им помага само в животинския свят.

По отношение на адаптивността и ученето скорците са склонни да бъдат по-просто плетени въздушни обитатели. За разлика от гарваните и гарваните, те не могат да наблюдават заобикалящата ги среда и да класифицират непознатите неща като опасни или безвредни.

Нито пък имат толкова отлични летателни умения като например врабчета, които съчетават безстрашие с виртуозна полетна акробатика.

Пет ефективни начина за изплашване, изплашване и изплашване на скорци

Светлинен изблик и отражение

Класическите окачени CD сребърни дискове помагат, както и пърхащи ленти, мишура, сребърно фолио или хартия от станиол. Лъскавите метални листове не само отразяват, но и генерират шумове, които засилват ефекта от прогонването и прогонването.

Пляскане, пращене и звук

Скорците изобщо не обичат неочаквани звуци. Люлеещите се метални листове или въртящите се и съскащи вятърни мелници им пречат да берат плодове и череши. Това обаче важи само в частни градини с отделни плодоносни растения.

Фалшиви врагове

Скорците изобщо не харесват класическия черен пластмасов гарван. Други фалшиви птици също са възпиращи фактори. Ако сглобката не "рухне " след няколко порива на вятъра, този метод ще помогне в повечето случаи.

Изпращайте ултразвукови сигнали

Възможно, но сложно, скъпо и също изпитание за други животни (домашни любимци като кучета и котки).

Мрежи (също срещу други птици)

В селското стопанство и особено в лозарството птичи мрежи са опънати, които също държат рояците далеч на обширни площи. В частните градини, както и в търговските насаждения, трябва да се внимава мрежите да са и да останат опънати. Naturschutzbund Deutschland (NABU) препоръчва дебелина на конеца най-малко един милиметър и размер на окото по-малко от 25 милиметра.

Съвети и трикове Когато използвате мрежи, проверявайте ежедневно дали птиците са се заплели. Ако птиците се заплитат в мрежите си и дори умират, те могат да бъдат глобени тежко.