Вместо плочки: водоотблъскваща боя за стена за душ?

Не винаги стената на душа трябва да бъде облицована с плочки, зоната за пръскане на водата може да бъде облицована и по други начини, за да стане водоотблъскваща. Специалните цветове за стени са идеални за това, например те внасят безпроблемна цветна естетика в банята. Но на този етап възможностите не са изчерпани: Поглеждаме какво е възможно, от боядисване до мазилка до тапети.

Покрийте душа с водоустойчива боя за стени

Водната зона за пръски винаги се нуждае от добра изолация, така че да не прониква вода в строителната тъкан и евентуално да причинява плесен там. Поради това е препоръчително да изберете материал за покритие, който просто позволява на влагата да се оттегли.

  • Прочетете още - Спокоен сън: най-добрата боя за стена за спалнята
  • Прочетете също - Тази цена е разумна за бяла боя за стени
  • Прочетете също - Най-добрата водоустойчива боя за стена за мокри помещения

Например латексовите бои, които са изключително износоустойчиви, търкащи се и отблъскващи влагата, са подходящи за това. Освен това те имат определен гланц на повърхността, който определено може да се нарече естетичен.

Алтернатива е така наречената слонска кожа, която често е била използвана в по-ранни времена, за да направи тапетите водоустойчиви. Това е прозрачно покритие. Друг вариант е да боядисате стените в душа с акрилен лак или дори с лак за лодка.

Какви опции има за дизайна на душовата стена??

Боята за стена в душа обикновено изглежда много по-малко стилна от красивото покритие от плочки, но за щастие има и други решения за особено чувствителните, които оставят наистина приятно визуално впечатление:

  • Вместо боя за стена за душ, използвайте цветна мазилка от варов мрамор, която има привлекателна повърхностна структура и сега е важен елемент от модерния дизайн на банята.
  • Поръчайте индивидуално съобразен тапет за баня с красив модел, който може да се използва дори във влажни помещения. Това води до страхотен уау фактор!

Както можете да видите, в допълнение към плочките, все още има някои стилни опции за превръщане на стената в душа визуално приятно. Ако решите да използвате обикновена боя, моля, уверете се, че сте създали покритие без никакви дефекти.

Съвети и трикове Ако изберете варова мраморна мазилка вместо боя за стена в душа, имайте предвид, че подът в повърхността на водната пръскане изисква известна подготовка: По правило се препоръчва предварително запълване с армираща мрежа.