Гнезда в интериорната мазилка? Така е направено

Ако електрическата инсталация е поставена под мазилка, някои подготовки са необходими преди прилагането на вътрешната мазилка. За да вмъкнете гнезда или превключватели по-късно, са необходими превключващи кутии и кабелни канали.

Кои материали са необходими?

  • Бормашина (48,00 € в Amazon *) с пробиване и фрезоване
  • чук и длето
  • Ниво на дух
  • Кутии за превключване
  • Електрическа енергия
  • Също така прочетете - цените на занаятчиите за вътрешната мазилка
  • Също така прочетете - вътрешната температура на мазилката - от решаващо значение за резултата
  • Също така прочетете - интериорни гипсови разлики

Как продължавате?

Първо маркирайте местата на стената, където са необходими контакти, превключватели или съединителни кутии. С тренировка с прикрепена сондажна корона, дупки се фрезоват за кутиите за превключване.

За гнездата е необходима кутия за превключване 45 мм, за превключватели с 60 mm. Съответно дълбоко трябва да са дупките. С чук и длето, пробивната сърцевина се отстранява от центъра и се изтегля с ножа на канала за свързващия кабел.

Кои инсталационни зони трябва да бъдат наблюдавани?

Инсталационните зони са свързващи съгласно DIN 18015-3 за невидимо преместените кабели, както и превключватели и контакти. Има вертикални и хоризонтални зони за монтаж.

Хоризонталните инсталационни зони са разделени на горни, средни и долни зони, перпендикулярно на местоположението на вратите и прозорците и ъглите и ръбовете.

Начална зона Хоризонтална област Преференциално измерение
по-горе 15 до 45 cm 30 cm под одеялото
Център 100 до 130 cm 105 cm За етаж
По-долу 15 до 45 cm 30 cm За етаж
Инсталационна зона Вертикален обхват преференциален диапазон
Врата и прозорец 10 до 30 cm 15см До вратата или прозореца
Ъгли или ръбове 10 до 30 cm 15 cm В допълнение към ръбовете и ъглите

Как се използват дозите?

Превключвателят може да бъде вмъкнат в стената с тръби за електрическа енергия и калай може да седне само толкова дълбоко, че след затваряне със стената. Моля, въведете линиите вече и обезопасете слотовете с гипсови плочи.

Защитете кутията за превключване с мазилка или. Сигнално покритие. Сега може да се приложи вътрешната мазилка. След сушене, все още видим мазилка се отстранява и електротехникът може да инсталира гнездото.

Съвети и трикове седи на кутия за превключване веднъж твърде дълбоко, въпреки правилното измерване на измерването, можете да го коригирате с компенсационен пръстен.