Затегнете мозайката - ето как работи

Прободните триони обикновено се използват от ръка. Това обаче не винаги осигурява много точни изрязвания, а завоите и ъглите не могат да се извършват особено точно. Маса за прободен трион предлага един от начините за затягане на прободния трион. Можете да прочетете как работи това в тази статия.

Маси за мозайката

Има различни начини за затягане на мозайката:

  • Прочетете също - Мозайката като настолен трион - ето как работи
  • Прочетете също - мозайката или циркуляр?
  • Прочетете също - Мозайката за рязане на плочки?
  • обикновена маса за прободен трион като удължение за работната маса
  • отделна маса за мозайката
  • станция за трион за мозайката
  • приставка за трион за мозайката

Таблица с мозайката като удължение

Такива прости удължители за работната маса, закрепени с винтови скоби (8,49 € в Amazon *), са много евтини (от около 25-30 EUR) и много полезни. Прободният трион е прикрепен отдолу, така че трионът да излиза през масата на триона отдолу. След това обработваният детайл може да бъде притиснат към триона с две ръце и много точно преобърнат и направляван.

Отделна маса за мозайката

Тези маси са малко по-скъпи, но предлагат по-голяма опорна повърхност, а понякога и спирания за точното насочване на заготовките. Във всеки случай предимството се крие в по-голямата опора и работната повърхност. Прободният трион е прикрепен по същия начин, както при малките удължители.

Станция за триони

Станцията за рязане обикновено е свободно стояща конструкция на масата, в която трионът е монтиран отдолу. В много случаи е интегрирана и система за извличане на чиповете. Такива работни станции обикновено се предлагат от около 70 EUR.

Превъртете приставки за триони

Това превръща мозайката в истински скрол. Далеч конзолно рамо позволява много гъвкавост при работа, при някои модели остриетата за скрол триони (фрези) могат да бъдат закрепени в прободния трион с помощта на адаптер.

Това отваря много други приложения за прободния трион, без да се налага да купувате отделен скрол. По отношение на цената такива системи за закрепване са доста евтини - те обикновено струват около 40 EUR.

Съвети и трикове Мозайката е може би най-универсалният инструмент в домакинството. Евтин и подходящ за почти цялата работа. Комбинацията от прободен трион и циркуляр позволява практически всички работи и задачи да се извършват безпроблемно. Ако сте търсили инструкции как да смените остриетата на прободния трион, можете да намерите тези инструкции тук.