Останах в душа, направен лесно

Банята трябва да бъде място на грижа за тялото и отдих. Огромните петна от грозната вар, както и Fathoda, освен всяко удоволствие на духането. Отстранете петната от плесен възможно най-лесно.

Как възникват петна от плесен и остатъци от варовик

Баните, които нямат подходяща вентилация, са особено често засегнати от петна от плесен и други остатъци от варовик. Водните пари, които се появяват при душ и къпане, увеличават масово влажността. Петната от плесен се появяват особено когато влажността е над 55 процента и при температура обикновено над 20 градуса по Целзий, което е често срещано в банята. Структурни дефекти като дефектни тръби или изолационни дефекти по стените също могат да причинят плесен, петна от плесен или подобни неудобства. Това в никакъв случай не са само козметични грешки. Плесените, например, могат да окажат огромно въздействие върху вашето здраве, поради което трябва да ги избягвате или да ги премахвате, след като се появят.

С което се отървете от петна от плесен и остатъци от варовик

Предприемете действия срещу петна от плесен или други замърсявания възможно най-бързо. Следните инструменти са много подходящи за премахване на грозни петна:

  • смес от сода за хляб и вода
  • Денатуриран алкохол за отстраняване на примесите
  • Втриване на алкохол като изопропилов алкохол
  • Водороден прекис с неговия дезинфекционен ефект

Как да се отървем от примесите

Изпитано домашно лекарство е смес от сода за хляб и вода под формата на обикновена паста, която нанасяте със стара четка за зъби и оставяте да влезе в сила. След няколко часа изплакнете местата с чиста вода. Тази смес е особено ефективна, когато имате работа с петна от мухъл, които все още не са проникнали твърде дълбоко в материала. Денатурираният алкохол е подходящ и за премахване на петна от плесен. Обработката е същата като предишната. Мухълът е надеждно убит, но петната често остават видими. Подобно е при използване на алкохол за триене, като изопропилов алкохол.

Използвайте други химически почистващи препарати

Можете също да използвате химически агенти от специализирани търговци на дребно, ако имате работа с особено упорити петна. Ако обаче са засегнати силиконовите стави, това също не помага. В този случай ще трябва да обновите силиконовите фуги, тъй като примесите и плесените ще се хранят много дълбоко в материала.