Рисуване без четка и възможни алтернативи

Много хора се притесняват да извадят четката и да я използват за боядисване на повърхности. Ивици, нечисти преходи и пръски от цветове са това, което кара много потребители да прибягват до алтернативи. Но какви алтернативи има??

Какви алтернативи има за рисуване без четка?

Независимо дали рисувате с или без четка. Искате да рисувате няма значение, когато става въпрос за правилна подготовка за работа. Някои методи за нанасяне на боята може да изискват още повече подготовка. Ето няколко алтернативи за нанасяне на боя без четка:

  • Прочетете също - Боядисване без валяк: Алтернативи на валяка за боядисване
  • Прочетете също - Правилно използване на четки при рисуване
  • Прочетете също - Бъдете бързи, когато рисувате ъгли
  • Използвайте пръскачки за боя
  • нанасянето на боя с гъба
  • Използвайте валяци за боядисване на малки площи и предмети
  • използвайте специални инструменти за нанасяне на боя

Към алтернативните варианти за нанасяне на боя

Практическа алтернатива са пръскачките за боя, с които боята може да се нанася много лесно и равномерно, особено на по-големи площи. Устройствата вече се предлагат за различни лакове или цветове. Цветовете на стените също не са проблем. Алтернативи на четките са гъбите, с които цветовете могат да се нанасят много равномерно. Тези гъби са много подходящи за оцветяване на мебели или по-малки повърхности. С тях получавате равномерно оцветени повърхности без ивици или цветни преходи, тъй като те някога могат да възникнат при използване на четки.

Други алтернативи на четката и тяхното използване

За по-големи стени, ролките за боя са много щастливи. С тях, големите площи могат лесно да бъдат оцветени в рамките на няколко минути и преди всичко, равномерно. Но има и по-малки ролки за боя, подходящи за мебели или дори ъгли. Също така с вас е възможно равномерно цвето приложение без ивици. В търговията на дребно ще получите и специални инструменти, с които цветовете могат да се нанесат равномерно върху различни повърхности. Имате избор между специални цветни ролки, в който дори цветът може да бъде попълнен, както и специални инструменти за ъгли или крайни зони.

Относно това, което трябва да обърнете внимание на делегацията

Определено се изисква чиста повърхност без остатъци от боя, хлабави петна или повреди. Тя формира основата за оптимално лакирана или боядисана повърхност. Не забравяйте да нанесете подходящ грунд за съответния субстрат, за да получите най-добрия резултат по-късно.