Почистена мазилка върху тапет: Възможно ли е това??

Почистената мазилка се радва на нарастваща популярност по някаква причина. Докато други видове мазилки изискват отнемащо време нанасяне с мистрия, можете просто да използвате четка и валяк за това покритие. Едва ли има ограничения за радостта от дизайна, защото мазилката с четки може да бъде структурирана по желание и след това боядисана в цвят. Но какво, ако стените ми вече са покрити с тапети?

Мога ли да нанасям мазилка с четки върху тапети?

Стените, по които трябва да се работи, не винаги са голи пред вас, а напротив. Обикновено някой вече е бил там преди вас и е бил зает с рисуване или тапети. За щастие, мазилката с четка се залепва по много различни повърхности, включително тапети.

  • Прочетете също - Почистена мазилка или тапет: изберете любимата си!
  • Прочетете също - обработвайте сами мазилка с четка
  • Прочетете също - Отстранете почистената мазилка чисто

За съжаление, на този етап трябва да подадем ограничение: Не всички тапети са проектирани да имат покритие. Някои не предлагат добро задържане на бои от всякакъв вид, други се извиват след боядисване и могат да спукат крехката мазилка.

Нанасяйте мазилка с четка само върху тапети за боядисване, които са преминали теста с гъба. Ще научите как да извършите споменатия тест в следващия раздел.

Как да тествате дали тапетът ви се навива

Тестът с гъба в основата си е много прост. Той ви показва дали тапетът под ръка хвърля мехурчета и къдрици в присъствието на влага. За да направите това, постъпете по следния начин:

  • Потопете голяма гъба във вода.
  • Просто го изцедете много леко.
  • Осигурете пълен повърхностен контакт с тапета.
  • За това използвайте място в долната стена.
  • Оставете го на същото място за минута-две.
  • Сега отново свалете гъбата от стената.
  • Има ли образувани мехурчета или вълни върху тапета??

Ако забележите, че вашият тапет се навива, по-добре е да не го третирате с четка. Крехката мазилка не може да устои, когато нейният субстрат се движи.

Какво ще стане, ако измазаната мазилка не се придържа към тапета?

Ако мазилката с четка не се залепва за вашия тапет, тогава покритието за стена трябва да отстъпи. Намокрете го добре, за да се отдели по-лесно и отстранете отделните лентички с помощта на шпатула. Използвайте сапун за омекотяване на водата.

Съвети и трикове Ако не сте сигурни дали измазаната ви мазилка е съвместима с тапета, просто първо изпробвайте ефекта върху малка тестова зона. Изчакайте поне 24 часа, след това залепете самозалепваща лента върху твърдата мазилка и я откъснете с едно дръпване. Побира всичко?