Модернизирана мазилка: Така отново ще бъде хубаво!

Понякога червеят е вътре: мебел се придържа към измазаната стена и покритието се лющи. С течение на времето на други места се образуват пукнатини и повече дупки, което изобщо не изглежда добре! За щастие, измазаната мазилка може да бъде докосната на по-късна дата и това доста лесно. Единственото предизвикателство е да се проектира закърпената повърхност по такъв начин, че вече да не може да бъде разпозната като „нова“.

Как да се подготвите за доработката

По принцип: Можете да ремонтирате успешно само там, където можете да намерите стабилна, чиста повърхност. Ето защо първо трябва да погледнете отблизо и да премахнете всички пречки пред чистия ремонт на мазилката.

  • Прочетете също - Нанесете измазана мазилка хубаво и гладко: нашите инструкции
  • Прочетете също - Как мога да рисувам след това измазаната си мазилка?
  • Прочетете също - обработвайте сами мазилка с четка
  • Отстранете всички разпадащи се, рохкави и прахообразни части.
  • Парчетата тапети също нямат място в ъндърграунда.
  • Също така трябва да премахнете мръсотията и паяжините.
  • Разширете малко тесни пукнатини, за да създадете адхезивна повърхност.
  • Предварително обработете силно абсорбиращите зони с дълбок грунд.

Следващата стъпка става сериозна, защото сега започвате да попълвате пропуските. За целта подгответе пълнител (4,25 евро на Amazon *), течна декоративна мазилка и евентуално универсален грунд.

По този начин може да се докосне измазаната мазилка

Запълнете малките пукнатини и дупки с висококачествена шпатула от синтетична смола, винаги малко под нивото на повърхността. За да направите това, навлажнете малко областта и нанесете пълнителя с малка шпатула. Издърпайте повърхността гладка.

От по-дълбоки или големи площи по-добре използвайте самозалепваща се мазилка. Грундирайте зоните с универсален грунд и, ако се съмнявате, нанесете няколко тънки слоя, а не един дебел.

Сега оставете пълните места да изсъхнат старателно и след това ги шлайфайте, ако е необходимо. Накрая вземете четка за рисуване и нанесете вашата декоративна мазилка специално върху ставите.

Коронната слава: нова стенна живопис

По-добре дори не се опитвайте да ретуширате закърпените области в цвят. За съжаление това работи само в най-редките случаи! Използвайте ремонтните си дейности като възможност за пребоядисване на цялата стена.

Съвети и трикове Може би сега е ваш ред да боядисате стените в напълно нов нюанс. Какво ще кажете за деликатен люляк, свежо липово зелено или ярко слънчево жълто? Изборът е твой!