Почистена мазилка: водач

Четковата мазилка е алтернатива за довършителната мазилка на вътрешните стени - в някои случаи и за фасадата. Създава интересна структура на четката, която позволява много различни дизайнерски опции и преди всичко осигурява селски вид. В сравнение с класическите довършителни мазилки той е относително скъп.

Спестяване на разходи, когато го правите сами

Намазващата мазилка (49,99 евро в Amazon *) и мазилките с четки позволяват дори неопитни майстори да ги нанасят сами, докато класическата мазилка също изисква опит и умения, за да се постигне еднаква дебелина на мазилката. С мазилката с четки - както при мазилката с валяк - евентуално можете да се справите и без майстор, което прави мазилката на закрито като цяло по-евтина, дори ако цените на мазилките с четки са значително по-високи от тази на класическата мазилка. За довършителни мазилки търговците обикновено взимат между 6 и 12 евро нето на квадратен метър, плюс всички дължими допълнителни услуги, обикновено в зависимост от времето и усилията, а за запълване на стената обикновено се дължат различни цени в зависимост от обема на ремонтните дейности.

  • Прочетете също - мазилка за четки за външна употреба
  • Прочетете също - Преглед на разходите за мазилки за четки
  • Прочетете също - Направете сами мазилка с четка

Разходи за четка мазилка

Най-евтиният вариант е да използвате готова мазилка за навиване в контейнера - тя също може да бъде боядисана, стига размерът на зърната да не е твърде голям. Собствените марки на магазините за домакински грижи са около 35 евро за контейнер от 20 кг, което е достатъчно за максимум 30 квадратни метра. В сравнение с валцуването, боядисването използва малко повече материал, но също така създава красив външен вид на четката на стената. В зависимост от качеството и вида на мазилката цените могат да достигнат до 70 евро на квадратен метър, особено когато става въпрос за готови тонирани мазилки със специални структури - като мазилки от естествен камък. Трябва също така да се отбележи, че при големи размери на зърното консумацията може да се удвои - 20 кг тогава са достатъчни само за около 15 квадратни метра. Освен това трябва да се включи и - не съвсем евтиният - Tiefengrund (4,81 евро на Amazon *), в зависимост от марката, литърът струва около 5 до 10 евро и обикновено е достатъчен за около 10 квадратни метра за еднократни и около 5 квадратни метра с два слоя.

Варовите мазилки като мазилка на руло или четка са очевидно най-скъпите, контейнерът от 20 кг струва огромните 90 евро тук при премиум производителя - но вие създавате реално качество на жилищната площ и разходите често се поставят в перспектива поради значително по-високия добив и липсата на грунд в много случаи. С първокласна варова мазилка контейнерът от 20 кг е достатъчен за около 60 квадратни метра.