Без ивици може да се опрости с няколко трика

Особено досадно е след боядисване, ако изсъхналата боя образува ивици. По време на обработката и приложението могат да се използват редица методи, които значително намаляват този риск. Скоростта и количеството също влияят на резултата от външни обстоятелства. Без ивици също зависи от движението на въздуха.

Може би спрей вместо боядисване

Бандирането е досаден и нежелан ефект. Не винаги е ясно защо са създадени ивици и много художници-миряни са почти отчаяни. Има няколко често срещани и често срещани грешки, които водят до това.

  • Прочетете също - силиконът не може да се боядисва
  • Прочетете също - нарисувайте дълбок грунд върху боя
  • Прочетете също - боядисването на стени без роля оставя много поле за творчество

Когато рисувате много гладки или труднодостъпни повърхности като радиатори или дървен таван, пръскането вместо боядисване може да бъде най-простото решение без ивици.

Реализирайте мокро на мокро

Ако боята изсъхне на много различни интервали и времеви прозорци, тя има тенденция да образува ивици. Специалистите винаги работят мокри на мокри и не боядисват сухи участъци мокри. Следователно трябва да се организират следните мерки:

  • Боядисвайте големи площи по двойки
  • Обърнете внимание на живота на боята
  • Не боядисвайте твърде тънко, тъй като това ще ускори процеса на сушене
  • Също така поддържайте преходите на измитите ъгли и валцуваните повърхности мокри на мокри
  • За тежко абсорбиращи повърхности, сушене чрез грундиране бавно

Стайна температура и поток

Прякото влияние върху поведението на сушене има движение на въздуха. Заради миризмата, много домашни подобрения са склонни да рисуват с отворени прозорци и врати. Полученият бриз умножава вероятността от образуване на ивици. Температурата на помещението трябва да бъде между 15 и двадесет градуса по Целзий и цветът може да се аклиматизира дори преди да изтрие. Студен цвят от гаража или сутерена и отопляемия цвят от тавана има тенденция да има тенденция.

Цвят и разпределение

В допълнение към поведението на сушене, приложеното количество цвят има голямо влияние върху ивиците. По-дебел ред изсушава по-бавно от тънък слой. Почти винаги по-дебелото нанасяне на четка трябва да бъде "изгладено" с малък валяк в среза и припокриващи се области между четката и валяка.

Съвети и трикове Физическата гадост, че не можете да прецените резултата от покритието си по време на фазата на сушене, срещате с невежество. Планирайте стриктно вашата техника на кандидатстване по отношение на посоката и пресичането и работете последователно.