Консумация на енергия в сушилнята с термопомпа

Сушилните използват много електричество. Но ако не можете без сушилня, разбира се си струва да си купите сушилня, която използва възможно най-малко скъпа електроенергия. В тази статия можете да прочетете защо сушилните с термопомпа имат предимства по отношение на консумацията на енергия, защо това е и колко електричество може да бъде спестено със сушилня с термопомпа.

Предимства на технологията на термопомпите

Термопомпите основно работят като хладилник. Точно както хладилникът черпи топлината от храната вътре и я отделя навън, термопомпата прави това или с въздух, или с течности.

  • Прочетете също - Консумация на енергия и спестяване на енергия в сушилнята
  • Прочетете също - Каква е годишната консумация на електроенергия на сушилня?
  • Прочетете също - Разходи за електричество за сушилнята - и как да пестите електроенергия

В сушилнята топлината се извлича от отработения въздух и се връща обратно в захранващия въздух. По този начин захранващият въздух не трябва да се претопля. Топлината практически се „рециклира“ отново и отново по време на целия процес на сушене.

Това спестява много електричество по време на работа, тъй като няма постоянно нагряване на въздуха, както при другите конструкции на сушилни.

Спестявания

Колко електричество използва сушилнята винаги зависи от няколко фактора:

  • остатъчната влага в прането (колкото по-ниска е, толкова по-малко е усилието за сушене)
  • пълнене на сушилнята (повече пране означава по-голяма консумация на енергия)
  • желаната степен на сухота (при гладене се изразходва много по-малко електроенергия от допълнително суха)
  • и разбира се конструкцията на сушилнята

Следователно стандартните стойности, посочени от производителите на устройствата, често могат да се отклоняват значително в зависимост от условията на употреба. Отклоненията обикновено се извършват нагоре.

Стойностите, дадени от производителите, обикновено се отнасят до почти винаги недостижими оптимални условия на практика.

Но винаги съотношението на консумацията на енергия между всяко устройство остава. Тук се признава, че в почти всички случаи, в същите условия на сушилнята за термопомпа само 40-50% от количеството отпадъци от консумирана сушилня за изпускателна въздух.

Оптималните условия са приблизително 2 kWh електричество, което консумира сушилня на термопомпа на сушилня. Тази стойност е само брутна насока стойност.

Съвети и трикове остатъчната влага на прането също може да повлияе на себе си - а именно чрез настройване на тунерите. Колкото по-висока е скоростта, когато се плъзгате, толкова по-ниска е остатъчната влага. 1200 / min все още около 60%, при 1600 / мин, от друга страна, само 45%.

Това означава много по-малко енергия за сушилнята, която трябва да осигури, а за вас по-малко консумация на енергия.