Възстановяване на мазилката: от руините обратно до бижуто

Красивата мазилка създава много специална атмосфера, която не може лесно да бъде заменена. Ето защо много собственици на апартаменти внимават да запазят своите украсени декорации, вместо просто да ги подарят, ако са повредени. Мислим си: в повечето случаи си струва да възстановите с любов старата мазилка и по този начин да й върнете предишната слава. Даваме съвети как работи най-добре.

Подайте ръка сами или се доверете на професионалист?

Квалифицираната работа струва пари, това е ясно. Обучен реставратор знае точно как да борави с вашите мазилки. Той със сигурност не зависи от всякакви щети, но с работата си, че те могат да имат много години радост в пространствата си.

  • Прочетете и старата мазилка премахнете, но предпочитате да възстановявате?
  • Също чета - знае как! Внимателно почистете циментите
  • Също така четете - мазилка на покривната стъпка: различни опции за дизайн

Въпреки това бихте предпочели да поправите мазилката си на ръка? След това ви съветваме да оставите максимална предпазливост. Разберете внимателно и предпочитайте проба твърде много, отколкото твърде малко. Само по този начин сте на целевата цел.

Ако къщата ви е включена в списъка, историческата циментова замазка обикновено е включена. В този случай, като мирянин, тя трябва да остави ръцете на космическите орнаменти и да се консултира с отговорния памукст.

Така че възстановете цикцията си

Първата стъпка винаги трябва да бъде точен анализ на ситуацията: каква повреда е вашата мазилка и в какъв ред е най-добре да я поправите? Това трябва да бъде общата насока:

Измерете как? ефект
Почистване на повърхността с гъба, четка и вода чист под земята
отстранете дебелата боя Стриптър (28,44 евро на Amazon *), сушилня с горещ въздух, механична Подробностите излизат по-ясно
Уплътнява пукнатини отваряйте внимателно, почиствайте, пълнете затворена повърхност
Ремонтирайте дупки почистване, пълнене, пясък плоски повърхности
Боя върху мазилката Боядисвайте дълбоко с тънка боя трансформация на цветовете

Всички горепосочени стъпки вероятно също ще бъдат изчакани за вашата мазилка. Ако повърхността не е замърсена или покрита с боя, просто пропуснете тези точки и започнете да запълвате дупки и пукнатини.

Съвети и трикове Само боядисвайте мазилката си с разредена боя, за да запазите видимите фини детайли. Проверете дали обикновена глазура е достатъчна, защото нейната неравномерност създава стилен ефект.