Проучване показва: По това време на деня възможностите са бременни, за да се забавляват

Швейцарските изследователи са постигнати с помощта на хиляди проби от сперматозоиди, за да определят най-добрия ден и сезон, за да забременеят. Какво разкриват резултатите?

Който би искал да е бременна, трябва да прави секс сутрин. Това доказва проучване на Университета в Цюрих, в който учените изследват пробите от сперматозоиди за тяхното качество по отношение на деня. Като цяло, изследователите анализираха 12.245 проби от сперма от 7.068 мъже на възраст от 24 до 40 години, които са събрани между 1994 и 2015 година.

Специално внимание бе отделено на изследователите за концентрацията на спермата, броя на спермата, тяхната мобилност, структура и форма. Той установи, че мъжете сперматозоиди привидно да имат свой собствен, вътрешен часовник. Най-мощните резултати го показват, а именно 7:30 сутринта.

Сезонът също играе роля

Не само времето, но други фактори влияят на плодородието на човек. От една страна, неговата фитнес и хранене играе роля. Освен това предходните разследвания показаха, че предпочитанията на недостатъците могат да повлияят на спермата му. Толкова прекалено стегнато бельо може да има отрицателно въздействие върху плодородието на човек.
Но как изследователите в своето проучване могат да покажат, сезонът оказва влияние върху мъжката плодовитост. През пролетта те успяха да спазват значително увеличение на спермата. През месеците март, април и май качеството на спермата на субектите е най-добре. Докато качеството се връща през летните месеци.

Качество на спермата поглъщава в западните страни

Все по-тревожен факт показва друго проучване, публикувано през 2017 г. в списанието "Актуализация на човешките репродукция". Според това спермата на хората в западните страни се влошава.
През последните 40 години броят на спермата в сперматозоидите се върна с почти 60%. Тревожен феномен, свързан с учените с ендокринни разрушители - наричани също и екологични хормони -. Тези вещества се срещат в синтетично произведени материали и нарушават здравето чрез промяна на хормоналната система.

Също така по темата бременна ще бъде на gofeminin.De:

Според проучването: тази храна намалява възможността да забременее

Изчислете фертилните дни: така че увеличавате шанса да забременеете!