Столът скърца и издава скърцащи звуци

В хода на живота си столовете трябва да издържат на голям брой влияния. Различните навици на седене, натоварването и смяната на теглото, както и температурните разлики могат да повлияят на връзките. Залепените и завинтени компоненти се заиграват и карат стола да скърца.

Офис стол или статичен стол

Когато се изследва първопричината за източника на скърцане на стол, офис столовете се различават от нормалните статични конструкции на столове. Когато офис столът скърца, движещите се части обикновено са отговорни. Смяната на ролките или подмяната на пружината за налягане на газа може да помогне.

  • Прочетете също - Лепене на стола и премахване на скърцането или клатушкането
  • Прочетете още - Разкрасяване на столове творчески и функционално
  • Прочетете също - Украсете креслото креативно и въображаемо

В случай на статичен дървен стол, всички точки на свързване на рамката са потенциални източници на шум. В повечето случаи външните приложения помагат, без да се налага да демонтирате стола и да го ремонтирате. Когато фиксиращите елементи са залепени, може да се наложи повторно залепване.

Помага за премахване на скърцането

Почти всички помощни средства могат да се използват както с Hilz, така и с метални столове. Дозировката трябва да се извършва внимателно, така че частично мазните помощни средства да не оцветяват дрехите на потребителя на изпражненията по-късно.

Проверете закрепванията

Всяка разхлабена връзка може да причини скърцане. Като първа мярка трябва да се провери и при необходимост коригира плътното прилягане на всички дюбели, винтове, шипове и други закрепващи компоненти.

Загряване / охлаждане

Колебанията на температурата оказват влияние особено върху дървените рамки. Дървен стол може да се изкриви в зимния въздух за отопление. Целевото нагряване на връзките или охлаждането, например в неотопляемо мазе, може да премахне скърцането.

Проникващо масло

Пълзящите масла като WD40 или Caramba са особено полезни за металните столове. Те се дозират внимателно и се напръскват или наливат във всички прорези и фуги, за да "смажат " възможните повърхности на триене.

ленено масло

За дървените столове лененото масло изпълнява ролята на проникващо масло. Той е по-без мирис и освен това се грижи за дървото. И тук е важно да се постигне възможно най-ниската доза.

лепило

Разпръснатите или зеещи фуги и свързващите компоненти трябва да бъдат притиснати заедно. Това може да стане с леки удари на гумен чук. Инжектирането на лепило преди "компресиране " увеличава стабилността на задържане и стабилна позиция без скърцане.

Съвети и трикове Има много столове, които са само завинтвани. За да предотвратите скърцането или да го премахнете, допълнително залепване след това има смисъл.