Покрив, устойчив на бури: трябва да знаете това

Бурите и дори ураганите вече не са необичайни в Германия. Още по-важно е вашият покрив да може да се противопостави на елементите. Можете да разберете как да направите своя покрив устойчив на бури в нашето ръководство.

Изненадващо: щети, причинени от всмукване на вятъра

В случай на еднофамилни къщи, покривът е най-голямата атакуваща повърхност за бури. Най-тежките щети се получават на страната, обърната встрани от вятъра. Причината за това е опасното засмукване на вятъра. Дори при сила на вятъра 7, т.е. скорост на вятъра от 50 до 60 км / ч, може да възникне всмукване с тегло около 100 кг на квадратен метър площ на покрива. Разхлабените, хлабави и леки покривни покрития са неудържимо засмукани и откъснати от покрива. След това вятърът играе лесно с околните керемиди или керемиди.

  • Прочетете също - защита на гълъбови опашки за покрива
  • Прочетете също - двойни стенни листове за покрива
  • Прочетете още - Правилно използване на дробилки за мъх за покрива

Покривни податливост на вятър

Старите покриви и плоските покриви са особено лоши при привличането на силен вятър. От 2011 г. са в сила нови ориентировъчни стойности за осигуряване на покривите срещу всмукване на вятъра. Ако покривът ви е нов или е реновиран след 2011 г., вие сте на сигурно място.

По-старите покриви, от друга страна, са създадени само за по-малко силно всмукване на вятъра. Особено когато покривът ви е към края на живота си, трябва да се консултирате със специалист всяка година преди зимните и пролетните бури, за да оцените покрива.

Поради аеродинамиката си скатните покриви са много по-малко застрашени от плоските покриви. Плоските покриви с наклон под 7 ° могат да действат като платно, бурите могат да повдигнат целия покрив и да издухат.

Материалът на покрива също влияе на податливостта на вятър. Шисти и титанов цинк могат да издържат на по-силен вятър. Твърдите покриви с керемиди и керемиди също се оказват устойчиви на бури.

Осигурете съществуващи сгради

Щурови скоби могат да бъдат монтирани за осигуряване на по-стари покриви. Това намалява ефекта от всмукване на вятъра и предотвратява хлъзгането на керемидите. При изчисляване на броя на необходимите бури клипове играят роля следните фактори:

  • Форма на покрива
  • Наклон на покрива
  • Покривен материал
  • Географско местоположение на къщата

В зависимост от локалното натоварване от вятър може да се наложи да се преоборудва всяка отделна керемида с бури.

Поправете бързо щетите от бури

Ако въпреки всичко покривът ви е бил повреден от буря, трябва да поправите щетите възможно най-скоро. Покривът сега е особено податлив на последващи повреди, дори лек вятър вече може да достигне под околните керемиди и да причини допълнителни щети. Проникващата влага уврежда строителната конструкция и може да застраши цялата покривна конструкция.