Уплътнение от стиропор или. втвърдяват се и как работи това

Стиропорът е много лек и популярен материал, който се използва предимно в моделирането, но също така и за подобряване на дома или ремонти. Често повърхността трябва да бъде защитена под формата на печат.

Защитете повърхностите от стиропор

Защитното покритие има смисъл в много случаи, ако стиропорът трябва да бъде издръжлив. Става дума за това, че материалът е устойчив, например чрез втвърдяване на повърхността. По този начин получавате светлина, но все пак стабилен материал. Има няколко начина да се направи по-устойчив стиропор, например чрез покритието с много по-твърд материал. Често това се случва с гипс. Обаче, гипсът не е водоустойчив, поради което се изискват други разтвори, например, външна употреба.

  • Също така четете - изгладете повърхността на стиропор
  • Също чета - повърхността на стиропор с втвърдяване на покритие
  • Също така четете - Styroofoam запечатване и свързване към лепене на стиропор

Стиропор с не-водоразтворим защитен слой

Често определени изисквания са поставени върху един вид запечатване за стиропор. Например, материалът трябва да отговаря на следните свойства:

  • Лесна за обработка
  • много малко тегло
  • Защита срещу вода и влага
  • възможно най-гладката повърхност
  • достатъчна стабилност

Какво трябва да се има предвид при запечатването

Това трябва да е материал, който се втвърдява добре и е без разтворители, доколкото е възможно. Когато избирате подходящо уплътнение, винаги се уверете, че стиропорът не трябва да бъде атакуван. Проста опция е например водоустойчивото лепило за дърво (6,49 евро на Amazon *), с което повърхността е покрита. Той обаче трябва да бъде възможно най-гладък от стиропор, което е изгодно за такова уплътнение. Когато избирате материала, уверете се, че повърхността е възможно най-гладка. Ако стиропорът има гранулирано вещество, обикновено не може да се изглади.

Какво означава стиропорът може да бъде адекватно запечатан

Можете да нанесете върху повърхността различни видове бои и материали за образуване на слоеве, като акрилни бои или бои на водна основа. Възможни са обаче и покрития от фибростъкло. Те дори позволяват механично довършване на повърхността, което не е възможно при повечето други покрития поради чувствителността на материала стиропор. Ако повърхността трябва да бъде съответно гладка, това трябва да стане чрез нанасяне на използвания материал, за предпочитане чрез нанасяне на достатъчно дебел слой.