Премахване на ленти от стиропор и остатъци от лепило

При премахване на ленти от стиропор трудно може да се избегне голямо физическо натоварване. Лепилата за стиропор обикновено са много твърди. Повдигането, отчупването, фрезоването и смилането са често срещаните процедури. Лентите от стиропор се изрязват до адхезивния слой. Устройство за премахване на тапети помага за отстраняване на остатъците от лепило.

Механични методи за отстраняване

В повечето случаи стиропорът се залепва с неразтворимо във вода дисперсионно лепило. За да премахнете залепените листове от стиропор, той трябва да бъде механично отстранен от основата. В зависимост от количеството лепило и естеството на повърхността могат да се разгледат няколко метода:

  • Прочетете също - Отстранете завитите и залепени листове от стиропор
  • Прочетете също - С какви ленти стиропор може да се залепи добре
  • Прочетете също - Премахнете старите листове от стиропор от тавана
  • Шлайфане
  • Фрезоване
  • Свалям от
  • Остъргвам
  • Изпаряване

Ако има подслой между стената и стиропора, винаги е по-лесно да премахнете този носител, включително остатъците от лепило. Мазилката и тапетът са типични примери.

Отстранете стиропора върху лепилото възможно най-добре

Отстраняването на остатъците от лепило по механичен начин се опростява, ако при подготовката се отстрани колкото се може повече от стиропора. Например върху стиропора може да се работи със шпатула или нож. Повърхностите от стиропор са по-лесни за изтъняване и отстраняване върху лепилото, ако са разделени на ленти или квадрати с разфасовки.

Колкото по-малко стиропор остава върху адхезивния слой, толкова по-малко усилия са необходими за шлайфане и фрезоване. По време на обработката остатъците от стиропор развиват електростатично заредени трохи, които бързо лишават всеки абразив или фреза от своята ефективност. За да се намали блокиращият и запушващ характер, овлажняването преди фрезоване и смилане помага.

Валяк за нокти и пара

Валякът за нокти е добър помощник при лепкави остатъци от лепило. Използва се за перфориране на лепилото чрез навиване на повърхността няколко пъти кръстосано. След това лепилото се счупва по-лесно по време на фрезоване и смилане.

Вътрешен съвет е устройство за отстраняване на тапети, което работи с пара. Дори лепилата да не са водоразтворими, те могат да бъдат омекотени с гореща пара. Остатъците от лепило могат лесно да бъдат изстъргани с шпатула. Работното време трябва да се изчисли като един час на квадратен метър.

Съвети и трикове Когато премахвате стиропора, разположен над адхезивния слой, помислете за разделяне на сортирането. Събирайте отделно чист стиропор и материали, замърсени с остатъци от лепило, за рециклиране.