Боядисайте панелите от стиропор с правилния цвят

Листовете от стиропор могат да се боядисват при определени обстоятелства, но само с бои, които не съдържат разтворители. Боите на основата на разтворител могат да атакуват материала. Прочетете тук какво трябва да имате предвид, когато рисувате.

Използването на правилния цвят е много важно

Боите, които съдържат разтворители, атакуват пластмасата, от която са направени стиропорните листове. Разтворителите могат да отделят горивото, съдържащо се в затворения полистирол, който буквално разтваря пластмасата. Преди боядисване на панелите с лак, материалът трябва да бъде предварително боядисан с акрилна боя. Листовете от стиропор са изработени от пластмаса, която е бяла, непрозрачна и не е много здрава. Това е материал с много пореста структура. Можете да видите това много добре, когато материалът се разпада.

  • Прочетете също - Свежа боя: боядисайте тавана от стиропор
  • Прочетете също - Как лесно да изрежете листове от стиропор
  • Прочетете също - Как правилно да залепяте листове от стиропор

Боядисването на стиропорни панели в няколко стъпки

За да постигнете възможно най-добрия резултат, трябва да рисувате в няколко стъпки. Важно е да подготвите повърхностите правилно преди боядисване. Полистироловите повърхности трябва да са гладки и без прах, за да могат да бъдат боядисани правилно. За вас е особено лесно, ако материалът вече е боядисан, който може просто да бъде боядисан. Обикновено обаче има няколко стъпки, които трябва да предприемете, за да получите добър резултат.

  • В началото се извършва цялостно почистване, по време на което се отстраняват хлабави замърсявания, остатъци от мазнини или прах. Внимавайте да не оказвате прекомерен натиск върху материала.
  • Има смисъл да приложите блокиращ цвят, преди действително да рисувате.
  • Сега можете да нанесете няколко слоя боя върху подготвената повърхност. Обикновено се изискват два или дори три слоя боя и трябва да използвате относително тънка боя.
  • Така нареченият горен слой идва в края. Боята трябва да се нанася много по-плътно, като по този начин тя трябва да има доста кремообразна консистенция.

Пребоядисайте старите листове от стиропор на тавана

Панелите от стиропор често се използват като изолационни материали и не са склонни да ги свалят от тавана, особено когато са все още в добро състояние. Боядисването на тези повърхности е алтернатива, която може бързо да ги накара отново да изглеждат като нови. Когато рисувате, е важно да имате търпение и, ако е необходимо, да нанесете няколко слоя, така че да се създаде красива повърхност.