вратата се затваря сама

Ако отворена врата се затвори отново сама, причината обикновено може да се намери в сглобяването и настройката на пантите на вратата. В някои случаи причината може да бъде външно строително обстоятелство като крива зидария или крива рамка на вратата. В редки случаи неравномерното разпределение на теглото в крилото на вратата е решаващо.

Отвътре навън

Ако една врата се затвори от само себе си, причината трябва да се проучи, като се използва техниката за изключване. Препоръчва се пътят отвътре навън. Първо, пантите на вратите трябва да бъдат проверени по отношение на дълбочината на монтаж и настройката. Ако тези корекции не възпрепятстват затръшването, положението на рамката трябва да се провери, преди да се проследи наклон в зидарията и сградата.

  • Прочетете също - Направете сами ремонт на врата
  • Прочетете също - Изградете сами звукоизолирана врата или преустройте старата врата
  • Прочетете също - Планиране на врата, избор на конструкция и изграждане на себе си

В допълнение към регулирането на пантите на вратата, няколко "трикове" могат да помогнат. Тъй като отклоненията, по-малки от милиметър, могат да предизвикат движение на вратата, увеличаването на устойчивостта на триене може да обещае успех. В зависимост от наличното пространство и вида на конструкцията на пантите на вратата, спирачните компоненти могат да бъдат разположени около шарнирния щифт.

По този начин можете да предотвратите самозатварянето на вашата врата

1. Завъртете котвата на пантата на вратата
В обикновени дървени врати за стаи с дървени рамки, анкерите на пантите на вратите често се завинтват. Броят на оборотите дава своята дълбочина и позиция. Завъртете горната котва отдолу или долната котва навън. Това променя центъра на тежестта на крилото на вратата.
2. Регулирайте регулиращите винтове
На пантите на вратите с регулиращи винтове можете както да променяте височината на всяка отделна панта, така и да влияете на хоризонталните разстояния или разстилането на механизма на пантата на вратата. Опитайте различни комбинации и позиции на винтовете.
3. Увеличете устойчивостта на триене
Не е известно, че е наистина професионално изработен, но с удоволствие се използва от опитни практикуващи, има някои методи, които увеличават устойчивостта на триене. След като откачите вратата, можете да поставите така наречените Schnorr дискове върху шарнирните болтове. Тези стъкла имат неравна повърхност и предотвратяват плъзгането на вратата.
4-ти. Проверете рамката
Проверете вертикалната позиция на рамката с отвес. Ако отклонението е повече от два процента, то вече не може да бъде компенсирано с настройки.
5. Сменете пантата на вратата
В случай на наклонени стени или склонове в сградата, „обръщането“ в посоката на отваряне на вратата може да помогне и да се избегне цялостна нова инсталация с рамка.

Съвети и трикове Принципът за увеличаване на устойчивостта на триене също се следва от инкрустирана шкурка или малки кожени парцали вместо шайбите на Schnorr.