Премахване на дръжката на вратата - методи за различни врати

Понякога трябва да махнете дръжката на вратата - било то на вратата на стаята, било то на вратата на къщата или апартамента. Закрепванията за дръжката на вратата са различни в зависимост от вида на вратата. Тук представяме няколко метода за разширяване.

Дръжката на вратата - име и видове

На първо място, кратка информация: дръжката на вратата се нарича дръжка на вратата на общ език, а дръжката на вратата на технически език. Комплектът, състоящ се от дръжки на вратите и фитинги, се нарича комплект дръжки.

Дръжките на вратите са проектирани по различен начин в зависимост от вида на вратата. Няма специални правила за безопасност на вратите на помещенията, така че обикновено има дръжка на вратата от всяка страна на вратата. Вратите на къщите, от друга страна, трябва да бъдат защитени от взлом. Поради тази причина в днешно време там вече не се монтират дръжките на вратите, а копче, пръчка или дръжка за натискане.

В зависимост от вида на вратата и модела дръжките на вратите могат да се демонтират по различни начини.

Отстранете дръжката на вратата

Нормалната дръжка на вратата е относително лесна за премахване. За да направите това, ще ви е необходим малък шестоъгълен ключ. От едната страна на вратата на стаята (обикновено отвън) ще намерите малък винт за отстраняване на отстрани или в долната част на дръжката на вратата. Това фиксира дръжката на вратата на квадратен щифт, който минава през вратата, активира ключалката и държи другата дръжка на вратата.

За да демонтирате, просто разхлабете винта. Не е нужно да развивате винтовете докрай, само малко, за да не падне. След това издърпайте дръжката и втората дръжка с квадратния щифт от вратата. Някои врати на стаите имат винт за отстраняване от едната страна, някои от двете страни. За да свалите дръжката на вратата, трябва само да разхлабите един винт. Между другото, вие отстранявате вътрешната дръжка на вратата на входната врата по същия начин.

Ако не виждате винт на дръжката на вратата, може също така да е свързан със защитния фитинг (подобно на копчето). В този случай трябва да демонтирате фитинга.

Развийте дръжката на предната врата

Ръкохватките, прикрепени към външната страна на вратата на къщата, или се завинтват в крилото на вратата отвън, или винтовете преминават отвътре през вратата в дръжката. И в двата случая първо трябва да отворите капака или. Извадете розетката, преди да имате достъп до винтовете. Обикновено това са винтове с глава на Филипс.

Демонтирайте копчето

За да премахнете дръжката на вратата от външната страна на вратата на къщата или апартамента, първо развийте дръжката от вътрешната страна. След това разхлабете вътрешния защитен фитинг. Винтовете, които премахвате там, също държат защитния фитинг с копчето от външната страна на вратата. След това издърпайте копчето от вратата с квадратния щифт.