Поправете професионално рамката на вратата: напълнете рамката на вратата

Рамките на вратите са здраво свързани със зидата. Премахването на старата рамка на вратата не само прави много работа, но често причинява много мръсотия. Това не е необходимо да бъде! Как да направите по-малки редактори и да попълните рамката на вратата може да се намери в нашия пътеводител.

Възможни щети

Винаги има подобни щети на вратите.
Това включва:

  • Дупки
  • Пукнатини
  • Повредени ъгли

Но не се притеснявайте: не непременно обменяте рамката, често можете да поправите рамката на вратата.

Дупки

Ако вратата се подменя, старите дупки трябва да бъдат поправени. Дори и на други места винаги има дупки.

Ако е дълбока дупка, пълненето на рамката на вратата може да бъде трудно, тъй като пълнителят (4,25 € при Amazon *) се натиска в кухината под дървото на рамката и така не може да се създаде равномерна повърхност.
В този случай поставете в дупката подходяща изрязана, влажна коркова запушалка. Тъй като коркът изсъхва, той се разширява и формира стабилна основа за подходящ пълнител за дърво.

Пукнатини

Ако искате да изчистите рамката на вратата от грозни пукнатини, първо почистете всички вдлъбнатини от хлабави трески и стърчащи парчета дърво. След това леко шлайфайте вдлъбнатините, скосените повърхности не трябва да са повече от 2 мм. Пълнителят може да прилепва добре към склоновете.

Повредени ъгли

Накъсани, натрошени или износени ъгли изглеждат много грозни. Укрепващите помощни средства, например профилирано дърво, могат да бъдат полезни при запълването на тези проблемни области.
Ако става въпрос само за изравняване на рамката на вратата с леко износване, правоъгълният метален профил е добра помощ за постигане на добра форма при запълване на рамката на вратата.
Покрийте метала със сапун или масло предварително, за да можете лесно да го премахнете, след като пълнителят изсъхне.

Подходящи нивелиращи смеси

В магазините се предлага голямо разнообразие от дървени пълнители в различни цветове. Тази дървена шпатула обикновено се пълни в тръба или в по-големи контейнери в кутия и се обработва като нормален пълнител. След като изсъхнат, такива дървени пълнители могат да се обработват като нормално дърво.

За някои приложения е препоръчително да се използва така наречената течна дървесина. Тези вещества са малко тънко устойчиви от дървесни пълнители и следователно са подходящи за по-фини подобрения.

Можете също така да направите обикновен дървен метър. Просто разбъркайте фините дървени чипове или. Дървени стърготини в дървена тайна (6.49 € в Amazon *) до хомогенни масови форми.

По този начин можете лесно да поправите повредените рамки на вратите.