Изкривената рамка на вратата или вратата? Коригиращи действия

Изведнъж вратата вече не се затваря правилно и в помещението проникват течения. Вратата може вече да се влачи по пода. Помощ е необходима сега. Дали се дължи на рамката на вратата или просто трябва да се пренастрои вратата?

Възможни причини за изкривена врата

Може ли изкривената врата или изкривената рамка на вратата да се поправите сами или веднага да наемете специализирана фирма?? На първо място, ако вратата вече не се затваря правилно, трябва да разберете причините, преди най-накрая да преминете към коригиращи действия. Следните проблеми са много чести, когато рамката на вратата и / или вратата са изкривени:

  • Компонентите са променили формата си поради влага.
  • Промени са настъпили в зидарията.
  • Касата на вратата и вратата не бяха инсталирани правилно.
  • Вратата и рамката на вратата бяха силно повредени.

Погледнете отблизо вратата

На първо място, трябва да проверите дали вратата е правилно поставена в рамката и дали все още може да се регулира. Ако се влачи по пода, можете да поставите вратата малко по-високо, като поставите стъкла под пантите на вратата. Може да се регулира и ако вече не седи равномерно в рамката на вратата, например ако излиза по-навън от рамката на вратата отдолу, отколкото отгоре или обратно. Пантите на вратите обикновено могат да бъдат обърнати навън или навън малко както на вратата, така и на рамката на вратата, за да се направят корекции.

Ако вратата не може да се регулира правилно

В този случай първо проверете дали вратата е възможно изкривена. За да направите това, трябва да откачите вратата, да премахнете дръжките и фитингите на вратите, след това да ги поставите на равна повърхност и да видите дали са разположени равномерно. Често изкривената врата може да се постави и върху здрава дървена плоча като работна маса и да се закрепи за няколко часа с няколко винтови скоби (8,49 евро на Amazon *), за да я изправите отново.

Когато рамката на вратата е изкривена

Разбира се може също така да е изкривена рамката на вратата или. вече не седи правилно в отвора на стената. Проверете дали рамката на вратата все още е здраво закрепена или е възможно да се разхлаби. Ако е изтеглил влага, цялата врата и рамката на вратата трябва да бъдат заменени.