Затваряне на вратата за затваряне

Затварящите врати гарантират, че вратите се затварят автоматично и тихо. За да функционират правилно компонентите, трябва да ги инсталирате правилно и, ако е възможно, да продължите съгласно инструкциите за монтаж, които обикновено се доставят.

Различни възможности за монтаж на затварящи врати

Има различни видове затварящи врати. Прави се разлика между шарнирната и шарнирната част. Има различни видове инсталация, като например следното:

  • Прочетете също - Долейте масло на затварящата врата
  • Прочетете също - Откачане на врата по-близо по различни причини
  • Прочетете също - лесно или не? Изградете сами затварящи врати
  • страната на шарнира на крилото на вратата
  • транцевата инсталация срещу страната на шарнира
  • страната на шарнира на крилото на вратата
  • страната на пантата за монтиране на главата

Към различните видове инсталация

Зависи от конкретната версия на затварящата врата и от условията на монтаж какъв тип инсталация трябва да използвате. Във всеки случай следвайте инструкциите на производителя и ако е възможно, вземете шаблона за пробиване на съответния затварящ механизъм на вратата. Ето видовете инсталация:

Страна на пантата за монтиране на крилото на вратата

Затварянето на вратата е монтирано на вратата. Скобата за връзката е прикрепена към рамката на вратата. Този тип инсталация се използва за врати, панти отдясно и отляво без преустройство.

Монтаж на транца срещу страната на шарнира

Тук монтажът е монтиран върху рамката на вратата, докато скобата за връзката е монтирана върху крилото на вратата. Този тип инсталация е подходящ и за врати, окачени отдясно и отляво.

Страна на пантата за монтиране на крилото на вратата

Както при монтажа на крилото на вратата от страната на шарнира, монтажът е монтиран на самата врата. Връзката с плъзгаща се шина е прикрепена към рамката на вратата. Мощността се предава чрез плъзгаща шина, а не чрез V-образна връзка.

Страна на пантата за монтиране на глава

И тук се използва плъзгаща релса, докато монтажът е прикрепен към рамката на вратата. Между другото, този и предишният тип закрепване могат да се използват за врати, окачени отдясно и отляво, без преобразуване.

Допълнителна информация относно инсталирането на затварящия механизъм

Първо задръжте вратата по-близо до предпочитаното място за монтаж (например върху рамката на вратата или върху вратата). върху зидарията) и преместете другата част, както би се движила при отваряне и затваряне на вратата. Най-добре е да изпробвате различни начини, по които лостът може да бъде, когато вратата е затворена. Имайте предвид, че шарнирната ръка трябва да се разстила, когато отваряте или затваряте вратата. изпълнете съответното движение. Не забравяйте да обърнете внимание докъде ще се отвори вратата по-късно. Ако пътят на отваряне не е достатъчен, можете да коригирате това, като прикрепите двете части на заключващия механизъм по-нататък по посока на пантата на вратата.